לימודי השלמה לקראת תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית
לימודי השלמה לקראת תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית
מירית
2 תגובות
שלום, אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בתחום לקויות למידה (ומאבחנת דידקטית). הייתי מאוד רוצה לעשות הסבה לעבודה סוציאלית קלינית. - האם קיים מסלול השלמות אשר יאפשר לי להמשיך לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית? - מה הפרוצדורה כדי להרשם למסלול? - האם יש מסלולי השלמה שניתן לעבור תוך כדי התחלת התואר עצמו? - האם הרשמה למסלול ועמידה בדרישותיו מבטיחה המשך לימודים בתואר הנ"ל?
תודה
ש
שני יונגר
השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית
שלום מירית,
יש לך אופציה בהחלט להמשיך וללמוד במסלול ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית. ממה שידוע לי לעיתים הם חורגים ממנהגם שלא לקבל במסלול ההשלמות למסלול הקליני, אך במקרה שלך עם הרקע שלך ייתכן ותקבלי אישור לכך. מה שעליך לעשות זה פשוט להירשם למסלול ההשלמות לתואר שני במוסד הלימודים בו את מעוניינת (שיש בו מסלול קליני) ולברר מולם אם יאפשרו לך עם הרקע שלך במידה ותתקבלי להמשיך לקלינית ללא הפסקה של שנת עבודה כעובדת סוציאלית. המסלולים להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית הם למעשה מסלולים בני שלוש שנים בהם משלימים את כל שעות העבודה המעשית הנדרשת גם מבעלי התואר הראשון וגם מבעלי התואר השני, אין קיצורי דרך מעבר לכך. זאת, כי דוחסים בשלוש שנים שני תארים. ההרשמה מתבצעת ממש בקרוב כאשר תתחיל תקופת ההרשמה בינואר ויש לעבור גם ראיון קבלה קבוצתי שאם תעברי אותו תוכלי להתחיל את התואר. כדאי להירשם בהקדם האפשרי כדי שתקבלי תשובות מהר מהר וכן במקרה שלך כדאי לברר קודם אם יאפשרו לך במידה ותתקבלי ללימודי להמשיך לקלינית.
תודה רבה על התשובה המפורטת. רציתי לשאול האם לימודי ההשלמה מוגדרים עוד מלכתחילה כהשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, או שמא השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית (ללא הקלינית, ורק עלי לבדוק שקיים במוסד מסלול קליני להמשיך בו).
בנוסף, בראיון הקבוצתי הכוונה היא למספר מראיינים או מספר מראויינים או גם וגם? אגב יש לי ניסיון של שנים רבות בעבודה עם ילדים ונוער בסיכון בפנימיות, אני מקווה שגם זה יסייע (: