היי, אני מעוניינת להתחיל לימודי עבודה סוציאלית. מאז ומתמיד הנטייה שלי הייתה מקצועות הטיפול באנשים, התנדבתי בהמון מקומות, ואף שירתתי כמש"קית ת"ש בצבא, אך אני חוששת מאוד מאוד מאופציות התעסוקה המעטות בשרה מלאה ומהשכר הנמוך. במידה ואני מחליטה ללמוד את התואר הנ"ל, האם קיימות בפני אופציות התפתחות ממנו מלבד לימודי המשך לתואר שני ולטיפול פרטני? האם לאחר סיום התואר, ניתן לעשות השלמה מתואר בעבודה סוציאלית לתארים כמו ייעוץ חינוכי, ייעוץ ארגוני, או אבחון לקויות אצל ילדים?
תודה רבה מראש על ההכוונה!
ש
שני יונגר
לא לחשוש מעבודה סוציאלית
שלום הודיה,
לאחר תואר ראשון בעבודה סוציאלית לא ניתן ללמוד ייעוץ חינוכי אך ניתן ללמוד ייעוץ ארוגני וכן ניתן ללמוד לתואר שני בלקויות למידה, עם ההשלמות המתאימות. לגבי התעסוקה כעובדת סוציאלית, יש משרות חלקיות רבות ויש גם משרות מלאות, אך זה מאוד תלוי בכיוון שאליו תרצי לפנות. יש גם עבודות בשכר יחסית גבוה בתחומי הסיעוד, אם זה תחום שמעניין אותך לעסוק בו. בכל מקרה כמקצוע הוא צעד מצוין להמון תפקידים ניהולים בעמותות שמאוד אוהבים להעסיק לתפקידי ניהול עובדות סוציאליות, בגלל הכישורים הרבים שרוכשים בעבודה מסוג זה. אל תחששי להיכנס לתחום שמעניין אותך ואת רוצה לעסוק בו, אם זה בשבילך ומתאים לך את תצליחי.