המשך לתואר שני - עבודה סוצאילית, אחות או קלינאות תקשורת?
המשך לתואר שני - עבודה סוצאילית, אחות או קלינאות תקשורת?
ריקי
1 תגובות
סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה לפני שנתיים , רק לאחר מכן הבנתי שאין עבודה בתחום ולהתקבל לתואר שני כמעט בלתי אפשרי, אני מאד רוצה להמשיך ללמוד מקצוע שאוכל לעבוד בו ולהנות ממנו, אני מתלבטת בין עבודה סוציאלית, קלינאות תקשורת, לקויות למידה ... ואולי אפילו אחיות, אני מאד מבולבלת, אני בת 27, ואני לא רוצה להמשיך ללימודים שוב שאחר כך אתחרט עליהם, חשוב לי שזה יהיה מקצוע שההכנסה שלו תהיה טובה , אשמח לקבל קצת עזרה והכוונה :) במה יש אפשרות להסבה ובמה אין ?
ש
שני יונגר
מה להמשיך וללמוד אחרי פסיכולוגיה?
שלום ריקי,
אפשרות להסבה קיימת למעשה רק בתחום העבודה הסוציאלית והסיעוד, יחד עם זאת אלו ה לא תחומים שמצטיינים בשכר. קלינאות תקשורת תצטרכי ללמוד מההתחלה ולעמוד בתנאי הקבלה הגבוהים שלו ולקויות למידה הוא תחום שכן אפשרי לך אך מיועד למי שעוסקים בתחומי ההוראה, כך שייתכן ותצטרכי לעשות תעודת הוראה ולעסוק בהוראה במקביל ללימודים. כדאי לברר זאת מול מוסדות הלימוד. לגבי השכר, קשה לומר, אך יש אפשרות לשכר טוב במידה ועובדים באופן עצמאי ובשביל זה יש לצבור ניסיון. לגבי סיעוד, השכר בתחילת הדרך לא גבוה אך הוא יכול לעלות בהתאם ללימודים למיניהם וותק. מה שבוודאות ניתן לומר על התחום זה שכאן יש את הביקוש הגדול ביותר ולכן התחום הוא היציב ביותר מבחינת היצע עבודה לאורך זמן. זה שיקול לא קטן לדעתי. עכשיו את רק צריכה להחליט מה את רוצה ללמוד ובעיקר מה את רוצה לעשות מבחינת תעסוקה.