שלום, אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה (ממוצע 95) ועוסקת הרבה בתחום הטיפולי הרגישי וכו. ושוקלת אולי לעשות הסבה לעו"ס במקום להמשיך לפסיכולוגיה קלינית. מהבנתי מהאונ' העברית- יש שם מסלול הסבה ישיר למוסמך, וניתן אף במגמה הקלינית. שאלתי - כעו"ס ופסיכותרפיסט - מהם אפשריות העבודה? ומה הם המשכורות? האם הם באמת כ"כ נמוכות - שעדיף לי להמשיך ולהיקרע בפסיכולוגיה? והאם את יודעת איזה מגמה בעברית - זו המגמה שנקראת קלינית? תודה רבה!!!
ש
שני יונגר
כדאי שתבררי שוב אם תוכלי ללמוד במסלול הקליני
שלום חיה,
ראשית מוזר לי מאוד שאמרו לך שניתן להמשיך ישירות ממסלול ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית לעבודה סוציאלית במסלול הקליני. אולי לאור הרקע שלך נאמרו הדברים, אך מהיכרותי זה בלתי אפשרי בתוכניות להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית. המשכורות בעבודה סוציאלית הן אכן נמוכות, כאשר לפי חוק השכר למשרה מלאה עומד על בערך 7000 ש"ח. אם הכיוון שלך הוא פסיכותרפיה אז יש סיכוי שכעצמאית תוכלי להשתכר בצורה טובה משמעותית. המגמה הקלינית של העברית היא מגמת טיפול ישיר. עד כמה שידוע שוב היא לא פתוחה למסלול ההשלמות.
ככה הם ענו לי במייל
שאפשר לעבור במסלול ההשלמות לקליני! השאלה האם זה ממש הפסד ללמוד עו"ס ולא פסיכולוגיה קלינית. במה אפשר להרוויח טוב כעובדת סוציאלית.......