שלום רב, סיימתי תואר ראשון בחינוך מיוחד והגיל הרך מטעם מכללת "סמינר הקיבוצים", את התואר התחלתי במכללת "תל חי" ובסיום השנה ממוצע הציונים שלי היה 89.34. במשך שלוש השנים הבאות של התואר למדתי במכללת "סמינר הקיבוצים" ובסיומם ממוצע הציונים שלי הוא 93.2. במהלכם התנסיתי בשלושה גנים שהם: ויצ"ו הכולל אוכלוסיית ילדים רב-תרבותית (ממוצא יהודי וממוצא ערבי), בגן בדרום תל אביב הכולל ילדים להורים עובדים זרים, בגן אק"ים (סמסטר א') הכולל ילדים עם פיגור קל עד בינוני וכן באלו"ט (סמסטר ב') הכולל ילדים על הספקטרום האוטיסטי במגוון תפקודים, כאמור בעלי תפקוד גבוה עד נמוך.
כמו כן, עבדתי במשך שנתיים בזמן הלימודים באופן פרטי עם ילד בעל אוטיזם בתפקוד בינוני-נמוך בשיטת ה- ABA, המבוססת על הגישה ההתנהגותית, כאשר המנחה שלי הייתה גל בכר. השנה אני עובדת במשרה מלאה בעמותת "אלווין" שהיא הזרוע המבצעת של משרד הרווחה (אגף השיקום התעסוקתי) ושל משרד החינוך המיוחד, כיועצת השמה, העבודה כוללת הדרכה. וכן פעם בשבוע אני עובדת בפרויקט משפחות מטעם עיריית תל אביב, אגף משרד הרווחה. כאשר המנחה שלי בפרויקט זה היא מיטל שני, עובדת סוציאלית קלינית בהכשרתה.
לאור הכתוב לעיל - האם אני עומדת בתנאי הקבלה? במידה וכן מהו המועד הראשון להרשמה? תודה והמשך שבוע טוב! בברכה, מאיה שרמן-שני
ש
שני יונגר
סיכויי קבלה להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית
שלום מאיה,
חשוב לי להדגיש כי למרות שקורות החיים שלך מרשימים, אני לא מחליפה את וועדת הקבלה ללימודים. בכל מקרה החלק הראשון החשוב בתנאי הקבלה למסלול ההסבה הוא הממוצע שלך בתואר הראשון ובו את עומדת בהחלט. התנאי השני לקבלה ללימודים הוא מעבר של ראיון קבלה קבוצתי, שם תצטרכי לעמוד יחד עם מועמדים נוספים מול וועדת קבלה שתקבע את התאמתך למסלול. לי נשמע שאת יכולה להתאים מאוד ולמעשה כבר עוסקת בתחום, אבל ההחלטה היא שלך וועדת הקבלה בהתאם לשיקולי המערכת.