התלבטות - הסבה מחינוך מיוחד לעו"ס או לתרפיה במוזיקה?
התלבטות - הסבה מחינוך מיוחד לעו"ס או לתרפיה במוזיקה?
אמונה חדוה
1 תגובות
יש לי תואר בחינוך מיוחד ותעודת הוראה+ 4 שנות נסיון ואיני רוצה להיות מורה. מתחברת לתחום הטיפולי. מתלבטת בין עבודה סוציאלית לתרפיה במוזיקה ...מה כדאי? היכן משתלבים בעבודה? במה יש יותר ביקוש? מה ההכנסה החודשית של כל מקצוע? תודה רבה רבה
נ
נועה סטרוז
הסבה מחינוך מיוחד לעבודה סוציאלית או מעבר לתרפיה במוזיקה
שלום רב,
אתחיל ואומר ששני המקצועות יחסית מבוקשים, לפי דעתי בתחום העבודה הסוציאלית תמיד יש מחסור באנשי מקצוע איכותיים להבדיל מתחום הטיפול במוזיקה שהוא תחום יותר פרטי ולכן ההכנס אומנם גבוהה יותר מאשר בעבודה סוציאלית (בד"כ) אך קשה יותר להשתלב בשוק העבודה.
קיימת תוכנית מיוחדת להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית - מוסדות הלימוד המציעים מסלול מיוחד זה הינם: אוניברסיטת אריאל בשומרון, מכללת אשקלון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר אילן ועוד. תנאי הקבלה דורשים ממוצע של 87 בתואר הראשון אך המכללות לעיתים גמישות יותר עם תנאי הקבלה שלהן. המסלולים יכולים להשתנות קלות בין מוסד לימודים אחד לשני ולכן אני ממליצה לך לפנות לכמה ממוסדות הלימוד במידה ותחליטי לבחור במסלול זה, בכדי למצוא את מוסד הלימודים המתאים עבורך ביותר.
לימודי תרפיה במוזיקה מתקיימים גם הם בכמה מוסדות ברחבי הארץ, מדובר כמובן בקורס ולא בתואר שמתקיים בין השאר במכללת לוינסקי, אוניברסיטת בר אילן, מכללת דוד ילין, אוניברסיטת חיפה ועוד. המועמדים נדרשים להציג ידע מעשי ועיוני במוזיקה לפני הקבלה למסלול היות והדבר חשוב מאוד להקדמות הלימודים.
עובדת סוציאלית בד"כ מרוויחה בין 2,300-10,000 בחמש השנים הראשונות (תלוי במקום בו היא עובדת - שירות בתי הסוהר מעניק משכורות גבוהות יותר מאשר המשכורות שיקבלו עובדות סוציאליות שלא עובדות בכלא). עם תרפיה במוזיקה המצב מעט שונה היות ומדובר בתחום שבו מרבית אנשי המקצוע עובדים באופן פרטי בנוסף לעבודות מאורגנות ולכן אין לי מידע מדוייק על המשכורות.
צירפתי עבורך טפס יצירת קשר למקרה שיהיו לך שאלות נוספות וכמובן שתוכלי לפנות אליהו גם באמצעות הפורום עצמו.