שלום, יש לי תואר ראשון בחינוך מיוחד. עסקתי בתחום במשך 4 שנים כממלאת מקום כגננת ומורת שילוב ומחנכת בכיתה מקדמת. בשלב זה בחיים איני מרגישה שאני אוחזת במקום המדוייק לי. לא מרגישה סיפוק ויותר מושך אותי עולם הטיפולי. אני רוצה להיות פסיכוטרפיסטית ולשם כך צריכה תואר שני בעבודה סוציאלית. חשבתי להעיז ופשוט לקפוץ למיים אך גם חשוב לי לקבל חוות דעת אובייקטיבית האם הצעד נכון / כדאי/ משתלם?(אני בת 28 הגיל קצת חוסם אותי. התנאים של העובדים הסוציאלים....) האם ניתן להגיע ללימודי פסיכותרפיה דרך תואר שני בחינוך מיוחד? היכן? אשמח לשמוע תודה רבה
נ
נועה סטרוז
הסבה מחינוך מיוחד לעבודה סוציאלית
שלום רב,
אתחיל ואומר שהגיל שלך לא חוסם בפנייך כרגע כלום, הרבה מאוד צעירים ישראלים מתחילים ללמוד מאוחר ועם 4 שנות ניסיון ניתן לומר שאת צעד אחד או שניים לפני כולם. בארץ ישנה תוכנית הסבה לאקדמאים ללימודי עבודה סוציאלית אשר מיועדת לבעלי תואר ראשון מתחומים שונים המעוניינים לעסוק בעבודה סוציאלית, אך גם לעוסקים בתחומים קרובים המעוניינים בהסבה לתחום זה, ובהם: סוציולוגים, פסיכולוגים, אנשי חינוך וחברה. מוסדות הלימוד המציעים מסלול הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית הינם: אוניברסיטת אריאל בשומרון, מכללת אשקלון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר אילן ועוד. ממליצה לך לפנות לכמה ממוסדות הלימוד כיוון שתנאי הקבלה לעיתים משתנים בין מוסד לימודים אחד לשני.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על תוכנית ההסבה, המטרות שלה, תנאי הקבלה השונים ומוסדות הלימוד המציעים תוכנית זו.