מה ללמוד לתואר שני - טיפול בתנועה או עבודה סוציאלית קלינית?
לירון
1 תגובות
שלום, אני בעלת תואר ראשון בלימודים רב תחומיים ובביולוגיה מטעם אוניברסיטת תל אביב ובעלת תעודת מטפלת בתנועה מטעם סמינר הקיבוצים. אני מתלבטת לגבי המשך לימודים לתואר שני. ישנה האפשרות ללמוד תכנית מקוצרת למטפלים בתנועה בחיפה או להמשיך וללמוד עבודה סוציאלית קלינית, במקרה זה מהן האפשרויות שלי ומהי הדרך המהירה ביותר? המטרה שלי בסופו של דבר היא הן להגדיל את אפשרויות התעסוקה שלי, הן להגדיל את יכולת הפרנסה והן להרחיב אפשרויות טיפול. כרגע, כמטפלת בתנועה, התחושה היא שאין הרבה אפשרויות ושהתחום אינו מתגמל מספיק. תודה.
נ
נועה סטרוז
שלום לירון,
בכדיל בחור תחום לימודים לתואר שני עלייך לחשוב מה ברצונך לעשות בעתיד ואיזה תחום מעניין אותך יותר.
טיפול בתנועה - הטיפול בתנועה מתמקד בגוף האדם כאמצעי עיקרי להבעת רגשות ולשינוי מחשבתי. באמצעות הבעה גופנית ניתן לבחון ולהתבונן בדפוסים תנועתיים אצל מטופלים, המשקפים את אישיותם. תרפיה זו נשענת על האמונה, שהגוף והנפש קשורים זה לזה, ולכן מצב הנפש בא לידי ביטוי במנחי הגוף ובאופי התנועה, ולעומת זאת המצב הגופני בא לידי ביטוי בתנודות רגשיות ומשפיע על הנפש. משך זמן הלימודים הוא שנתיים אקדמיות, כשהמפגשים בכיתה נערכים פעמיים או שלוש פעמים בשבוע. במשך השנתיים עוברים הסטודנטים גם הכשרה מעשית. ניתן ללמוד תואר שני בטיפול בתנועה באוניברסיטת חיפה ובמכללה האקדמית לחברה ואומנויות בנתניה, דוד ילין ועוד. לרוב בוגרים אשר סיימו את לימודי התרפיה בתנועה יכולים למצוא עבודה במסגרת בתי ספר בחינוך הרגיל ובחינוך מיוחד. בנוסף, ניתן לעבוד בשיקום ובמכוני טיפול למיניהם אופן פרטי או כשכירה.
עבודה סוציאלית קלינית - תכניות לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית מכוונות להכשרת מטפלים פרטיים, משפחתיים וקבוצתיים. התכניות הקליניות מקנות לבוגריהן תעודה שבה מצוינת השתתפותן בהתמחות קלינית. לתכניות לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית מתקבלים בעלי תואר ראשון בעבודה סוציאלית בלבד. לעיתים יש אפשרות להשתתף בתכנית השלמות, האורכת שנה אחת לפני תחילת הלימודים, ונמשכת גם במהלך התואר השני. בבתי ספר מסוימים מתבקשים המועמדים להחזיק בממוצע של 85 ומעלה בתואר הראשון. לעיתים הם נדרשים למלא שאלונים ולדווח על ניסיונם המקצועי ועל הרקע האישי שלהם. בחלק מן המקרים הם אמורים אף להמציא מכתבי המלצה ממעסיק במקום העבודה, ממנחה מקצועי וממרצה באקדמיה. ניתן ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית במוסדות הבאים: אוניברסיטת אריאל בשומרון, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן ועוד. אחת ממטרות התכניות המיוחדות הללו היא להגדיל את היכולת של המשתתפים לאתר מצוקות בקבוצות אוכלוסייה שונות, להציע שיטות התערבות ולאמוד את מידת תרומתן. מטרה נוספת היא להעמיד אנשי מקצוע שידעו לשוחח פנים אל פנים עם אנשים מרקעים מגוונים בחברה, להבין אותם ולמצוא מענה לצרכיהם במסגרות ובגופים הקהילתיים הקיימים.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות תוכלי לפנות לצוות היועצים שלנו באמצעות הטופס שצירפתי עבורך.