שלום אני רוצה להתייעץ לגבי תואר ראשון בעבודה סוציאלית. אני באופי שלי ילדה שמחה ואופטימית שאוהבת לסייע ולתת מעצמי לאחרים ומחפשת ללמוד מקצוע שבסופו של דבר יספק אותי. אני לא רוצה סתם לשבת כל היום במשרד. אני ראיתי שעבודה סוציאלית זה למי שאוהב לעזור לזולת אבל הבנתי שאני צריכה להתמודד עם מוות ועם אסירים דברים אשר מפחידים אותי, אני מאוד עדינה באופי שלי האם בגלל זה לא מתאים לי ללמוד עבודה סוציאלית? אם אני לומדת עבודה סוציאלית איפה אני עובדת בסיום התואר? אני בוחרת איפה? אני רוצה יותר לעבוד בתחום של ילדים\קשישים. האם זה אפשרי שלא איחשף למוות ולאסירים? ואיזה אופציות נפתחות בפניי לתואר שני?
נ
נועה סטרוז
לימודי עבודה סוציאלית
שלום רותם,
לא כל מי שעובד בעבודה סוציאלית עובד עם אסירים או מתעסק במוות אבל גם אם תעבדי עם ילדים תצטרכי להתמודד עם מקרים מאוד קשים, אלימות במשפחה, הוצאת ילדים מהבית, ילדים מוכים או עזובים. עבודה סוציאלית הוא תחום חשוב מאוד אבל צריך לדעת לאן נכנסים.
בוגרי תואר ראשון בתחום יוכלו למצוא את מקומם במגוון תפקידים מאתגרים ובמקומות מעניינים. המסיימים יוכלו להתברג בתפקידים שונים בבתי ספר ציבוריים ופרטיים. בבתי חולים ובמרפאות תוכלו למצוא לפחות עובד סוציאלי אחד וכן גם בבתי אבות. עובדים סוציאליים מצויים במחלקות לשירותים חברתיים של העיריות והם משובצים בלשכות רווחה וסעד ברשויות המקומיות ובמתנ"סים.
צירפתי לך מאמר שיוכל לתת לך תמונה רחבה לגבי אפשרויות התעסוקה בסיום הלימודים אך כולל גם את מסלולי הלימוד היכולים להתאים עבורך.