מה ההבדל בין תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית להתרכזות טיפולית?
מה ההבדל בין תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית להתרכזות טיפולית?
נטע
3 תגובות
שלום רב, הייתי מעוניינת לברר אם תדעו לענות לי מה ההבדל בין המסלול של תכנית ההשלמה לתואר 2 הקיים בבר אילן שמציע מסלול עם התרכזות טיפולית (אך התואר שניתן אינו קליני) לבין תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. כלומר, אם התואר אינו קליני, אך כולל התרכזות טיפולית, האם אופציות עבודה\ בית ספר לפסיכותרפיה בהמשך וכולי יהיו לא נגישים?
תודה רבה.
ד
דנה
תשובה
היי נטע, גם אני התקבלתי לתכנית ההשלמה (בת"א). לפי בדיקתי, בכל מסלולי ההשלמות לא ניתן להתקבל למסלול הקליני היות והוא מחייב ניסיון של שנתיים כעו"ס. אולם, כן ניתן להתקבל ללימודי פסיכותרפיה גם את לא קלינית (לפחות בתכנית של בר אילן ושל ת"א שם בדקתי). הדגש בקבלה ללימודי פסיכותרפיה הוא הניסיון שלך, דורשים ניסיון בבריאות הנפש של שנתיים לפחות במקומות שמאושרים להתמחות עבור פסיכולוגיים קליניים. מקווה שעזרתי.
א
אורחת
הי דנה, בהצלחה!:)
ש
שני יונגר
מסלול קליני או מסלול בהתרכזות טיפולית
שלום נטע,
אני לא יכולה להתחייב כי תוכלי להתקבל ללימודי פסיכותרפיה לאחר התואר בהתרכזות טיפולית. מה שכן אולי כדאי שתבדקי במוסד לימודים ללימודי פסיכותרפיה האם תוכלי להתקבל על סמך התואר הזה במידה ותלמדי אותו ומה תידרשי מבחינה אקדמית כיום כדי להתקבל למסלול. אני מציעה לך בנוסף להוות את רשימת הקורסים וההתמחויות בכל מסלול ולראות כמה קליניקות קיימות בכל מסלול. אם ההבדלים מינוריים, אני מניחה שלא אמורה להיות בעיה. זאת במיוחד כי בשנים האחרונות הוקמו המסלולים הקליניים בעבודה סוציאלית ובער למרות שלא היו קיימים התקבלו בוגרי תואר שני בעבודה סוציאלית ללימודי פסיכותרפיה בתנאי שלקחו מספיק קורסים קליניים.