אני רוצה ללמוד עבודה סוציאלית. אני רוצה לקחת חלק בחיי האנשים ולעזור במה שאפשר לחזק ולהוביל אותם לדרך שבה יש להם הזדמנויות..הדרכתי נוער בתנועת נוער והבנתי על עצמי שאני רוצה לעזור הפן האישי המשפחתי ולכן גם החלטתי את המקצוע הזה. אני מרגישה שיש לי רצון וקשר הרבה יותר טוב ביחסים אישיים. השאלה שלי היא האם עבודה סוציאלית בתכנים שלמדתם עונה על איזה שהוא צורך פנימי שלכם..ורואים את עצמכם מצליחים לעזור לאנשים איך וכמה ימים אתם לומדים? יתרונות וחסרונות במוסד. אשמח לתשובה אם משהו יכל לשתף. ובמוסד הזה מעלה ומוסיף לכם בנוגע למקצוע.
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית- נשמע בדיוק בשבילך
שלום אורה,
השוואה בין מוסדות לימוד לא אוכל לתת לך כמנהלת פורום, אך בהחלט את בכיוון הנכון עם בחירת המקצוע הזה. בהחלט יש מקום רב לעובדים סוציאליים לטיפול בפרט ובמשפחה כולה ויש גם התמחויות בתחום שמציעים מוסדות הלימוד. לגבי היקף הלימודים, מדובר בתואר ראשון של 3 שנים שמצריך 5 ימי לימוד ועבודה מעשית בשבוע, כלומר מערכת מלאה. לא קיימים מסלולים קלילים קצרים או בכל מתכונת אחרת. יש לך את האפשרות ללמוד באוניברסיטאות או מכללות בתחום לשיקולך והעדפתך. בהמשך הדרך אפשר תמיד להתמקד בתחום העניין העיקר אם כתואר שני או כלימודי המשך ותעודה. אני בטוחה שתגלי כי הלימודים מעשירים אותך רבות.