שלום רב, אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, ובאוקטובר הקרוב אני מתחילה תואר שני בעבודה סוציאלית (תכנית הכוללת הסבה) באוניברסיטת אריאל. ברצוני להמשיך את תואר ה-MA בעבודה סוציאלית קלינית לאחר השנתיים של ההסבה. אולם, אוניברסיטת אריאל איננה מציעה מסלול קליני. לכן, אשמח לדעת האם ישנה באפשרותי האופציה לסיים את שנתיים ההסבה באוניברסיטת אריאל, ומיד לאחר מכן לעשות את שנת ה-MA באוניברסיטת חיפה או בר אילן, בהתמחות הקלינית.
בנוסף, אשמח לדעת האם בממוצע 83, עם ניסיון תעסוקתי והתנדבותי, יש באפשרותי להתקבל ללימודי ההסבה לעבודה סוציאלית קלינית באוניברסיטת בר אילן/חיפה.
המון תודה וחג שמח!!
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית הסבה השלמה ולימודי מסלול קליני
שלום אורטל,
לכל מי שבוחר במסלולי ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית אין אפשרות ללמוד במסלול קליני, גם אם קיים באותה אוניברסיטה. את זה חשוב מאוד שתדעי. רק לאחר שנתיים ניסיון כעובדת סוציאלית תוכלי להתקבל למסלול לתואר שני קליני. בכל מקרה רק לאחר ניסיון כעובדת סוציאלית תוכלי לעשות את התואר השני הקליני ולכן לא תוכלי לעשות זאת מיד לאחר מסלול ההסבה. אז מה שעליך לקחת בחשבון זה ללמוד שנתיים להסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית או שלוש שנים לתואר שני, לעבוד שנתיים כעובדת סוציאלית ורק אז להתחיל ללמוד לתואר השני הקליני בתחום. ממוצע 83 אינו מפסק לאשר האוניברסיטאות, הדרישה כתובה היא 85 לפחות ופועל מתקבלים בעלי ממוצע 87 בערך.
מסלולים אפשריים בהסבה
אני לא מבינה למה כותבים פה שלא ניתן ללמוד במסלול קליני בתוכנית ההשלמות לתואר שני. אומנם בתל אביב מאפשרים להתקבל רק למסלול התערבות מתקדמת אבל ממה שבדקתי בירושלים אפשרי להתקבל למגמת טיפול ישיר, ובחיפה בסוף השנה הראשונה של ההשלמה חלק מהסטודנטים נכנסים למסלול הקליני. גם בבן גוריון מתקבלים למסלול בריאות הנפש, המסלול הקליני למיטב הבנתי. יכול להיות שאני מפספסת משהו? אשמח להסבר ממי שהבין אחרת.