שלום, נרשמתי ללימודי הסבה באונ' בר אילן. אני אמא לילדים קטנים ומתכננת ללמוד בלי לעבוד בשנתיים אלה. האם יש למשהי עם ילדים ניסיון בזה? אני חוששת מאוד שלא אסתדר עם כל המטלות, אף שיש לי תמיכה מבן הזוג. אשמח מאוד למידע מרגיע.... או שלא. לגבי הראיון הקב', נכחתי בכזה לפני מספר שנים (התקבלתי וביטלתי בגלל החששות). אין מה להלחץ, האוירה נעימה ולא מאיימת. שאלה נוספת, האם תואר ממכללת אשקלון שווה לתואר מבר אילן, גם קבלה לעבודה בעתיד וגם לימודי המשך? התוכנית באשקלון פחות עמוסה. דרך אגב, לאחרונה אונ' ירושלים פתחה תוכנית השלמות לתואר שני לשנה"ל הבאה.תודה
א
איש אבירם
תשובה
הגר שלום. מספר שאלות ולהלן מענה. מנסיוני לא מעט מהלומדים עו"ס נשים נשואות עם ילדים, נכון שהרוב צעירות אחרי שירות, מעט זכרים, וישנם גם סבתות, המגוון טוב ומאוזן. העומס שישנו והוא קיים מתרכז יותר בעבודה מעשית, הן מבחינת שעות ולעיתים גם מסה נפשית, אך זה אפשרי והחוויה הלימודית מרנינה. התואר עו"ס הן מהאוניברסיטאות והן מהמכללות, דומות מבחינת ההכרה המקצועית. שאלתך נכונה לגבי העתיד ולימודי ההמשך. יותר נוח למערכת האקדמית להמשיך לתארים הגבוהים עם אלו המוכרים להם, אך זה לא חובה. ברוב האוניברסיטאות ישנם מסגרות מלבד ההסבה, גם אפשרות ללימודים לתואר שני, כמובן נתונים גבוהים נדרשים והשלמות. ההחלטה לאיזה כיוון תלוי מאוד בהתכוונות שלך - האם רצונך לעשות הסבה, כדי להצטרף למשפחת המטפלים , או יותר רצונך לפנות לתחום האקדמי ולהשקיע בו, גם לתארים הגבוהים יותר? מכאן את אמורה להין ולקבל החלטה בהתאם. מאחל לך הצלחה.