שלום, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני שוקלת האם לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. אני קוראת באינטרנט על כך ששכר העובדים הסוציאלים נמוך משכר המינימום והם נדרשים להשלמת הכנסה ולא מקבלים תשלום על נסיעות שהם מבצעים. תוכלי להגיד לי מהו השכר בערך שעובדים סוציאליים מקבלים ביד? כי יש מקומות שרשום 6000 אבל נדמה לי שזה לא כולל את כל הניכויים.. בנוסך תוכלי גם לספר לי על התנאים? האם גם מקבלים החזרי דלק ונסיעות?
בנוסף- עד כמה לימודי ההסבה עמוסים? בהודעות שלך ציינת שזה 4 ימים- אני הסתכלתי על מכללת אשקלון ורשום שזה יום ועוד 2 ימים הכשרה מעשית- התכוונת 4 ימים כי יש עוד יום נוסף להשלמות? בנוסף עד כמה ההכשרה המעשית קשה ועד כמה הקורסים מורכבים?
האם רוב המשרות לעבודה סוציאלית הן מלאות או חלקיות? האם יש יותר ביקוש לעובדות סוציאליות עם רכב והאם יכולים לשלול אם אין רכב?
תודה.
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית
שלום מיכל,
על פי חוק השכר של עובד סוציאלי למשרה מלאה הוא 7100 ש"ח בחודש. יחד עם זאת הבעיה נובעת מכך שיש מעסיקם נצלנים וזו עובדה במשק הישראלי במגוון של תחומי תעסוקה וכן הבעיה הגדולה יותר היא שקשה מאוד למצוא משרות מלאות. לגבי מקומות שמציעים פחות מזה השכר אינו כולל נסיעות וחשוב לראות אם העבודה היא במשרה מלאה ומה נדרשים לעשות במסגרתה. לימודי ההסבה לא עמוסים מידי וניתן לעבוד במשרה חלקית. לגבי מה שכתבתי לגבי מסלולי ההסבה, לרוב מדובר בארבעה ימים וייתכן שחלק מהעניין הם ההשלמות, אך כמובן שכל מוסד לימודים רשאי לקבוע את מבנה הלימודים בצורה שונה. הלימודים עצמם הם לימודי תואר ראשון, קשה לומר אם הם קלים או קשים, כי זה מאוד אינדיבידואלי. לגבי ההכשרה המעשית, היא בדרך כלל החלק הקשה בגלל העומס הנפשי שהיא יוצרת, אך לרוב יש אוזן קשבת מקצועית במחלקה לוונטילציה. לגבי שאלתך בעניין הרכב, באמת שאני לא יודעת לענות על השאלה הזו, זה יכול להשתנות בכל רגע.