האם ניתן ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית לאחר תואר בתחום אחר?
האם ניתן ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית לאחר תואר בתחום אחר?
יעל
1 תגובות
היי שמי יעל ואני כרגע בשנה האחרונה בתואר הראשון במדעי המוח, אך מושך אותי מאוד תחום העבודה הסוציאלית ובמיוחד הפן הטיפולי שלו ופסיכותרפיה (הבנתי שניתן ללמוד זאת לאחר תואר שני בעבודה סוציאלית). שאלתי היא האם ניתן לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית לאחר תואר ראשון במדעי המוח?האם יש לימודי השלמה? ואם כן, ראיתי כי ישנם סוגים שונים של תארים : קליני טפולי וכו . מה ההבדלים בניהם ? ומה יכול להוביל אותי לתחום הטיפול ומה יסגור בפני את הדלת הזו?
אשמח לקצת רקע מסודר ועדכני כיוון שבכל אתר מצאתי מידע אחר וסותר..
תודה רבה על המענה!!
ש
שני יונגר
השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום יעל,
יש מסלולי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית אשר אורכים כשלוש שנים. הלימודים במסלולים אלה מתקיימים באוניברסיטאות בלבד. לגבי המסלולים בתחום העבודה הסוציאלית, לא ניתן לבחור מסלול התמחות בתואר השני אלא להסתפק במסלול שבו כל מוסד לימודים מחליט שהסטודנטים במסלולי ההשלמה יכולים ללמוד אותם. בדרך כלל מדובר במסלולים הכללים. הסיבה לכך היא, שיש חובה בניסיון תעסוקתי בתחום העבודה הסוציאלית כדי להתקבל לתחומים האחרים בתואר השני (כמו קליני). ההבדלים בין המסלולים הם בהתמחויות, כלומר יש התמחות בתחום הילד והמשפחה, התמחות קלינית התמחות קהילתית, טראומה ועוד. לכל מוסד לימודים יש מסלולים משלו ולכן חלק מהבירור חייב להיות המסלול שבו תרצי ללמוד. אם את בטוחה שאת רוצה לעסוק בפסיכותרפיה עדיף שתבחרי במסלול הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, תצברי ניסיון בתחום ורק אז תירשמי למסלול קליני או טיפולי פרטני אחר לתואר השני כדי שתוכלי להתקבל ללימודי פסיכותרפיה. מקווה שהצלחתי לעשות לך קצת סדר בבלגן.