מה עדיף - השלמה לתואר שני או מסלול הסבה לתואר ראשון?
מה עדיף - השלמה לתואר שני או מסלול הסבה לתואר ראשון?
אורי
1 תגובות
היי, יש לי תואר ראשון במדעי החברה ואני מעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. הבנתי שיש שני מסלולים תואר שני עם הסבה והסבה לעבודה סוציאלית בתואר ראשון. רציתי לדעת מה כדאי יותר לעשות את ההשלמה+ התואר השני או ההסבה לעבודה סוציאלית שזה בעצם רק תואר ראשון? מבחינת השוק על מה מסתכלים יותר? ורציתי לדעת לאיזה תחום את מציעה שכדאי ללכת - הקהילתי או הפרטי? אשמח לתשובה מהירה. תודה מראש!!
ש
שני יונגר
הסבה או השלמה בלימודי עבודה סוציאלית
שלום אורי,
הבחירה בין השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית לבין הסבה לתואר ראשון צריכה להיות גם פונקציה של היכולת להשקיע זמן ומאמץ בלימודים וגם בהחלטה כי התואר השני חשוב לך יותר מההתמחות בו כי לא ניתן לבחור התמחות אלא ללמוד במסלול מסוים האפשרי במסלול ההשלמות. לגבי ההסבה הלימודים פחות עמוסים ומתפרסים בדרך כלל על פני 4 ימי לימודים ועבודה מעשית לעומת חמישה ימים מלאים ועמוסים במסלולי ההשלמה. בנוסף, כדי למצוא עבודה ראשונית בעובדת סוציאלית, לא חייבים תואר שני אלא תואר ראשון מספיק. ואני באופן אישי חושבת שכדאי להתנסות בתחום ולעבוד בו לפני שבוחרים מסלול מתאים לתואר שני. התואר השני מנקודת מבטי, הוא התמקצעות והתכווננות לתחום עיסוק מסוים מקצועי בתחום התחום הכללי שבו עוסקים ולכן הבחירה בו מתוך ניסיון חשובה מאוד. לגבי פרטני או קהילתי. בתחום הפרטני יש יותר אפשרויות תעסוקה, אך בחרי את המסלול הכי מעניין אותך לעסוק בו.