שני שלום רב. אני אחרי ראיון קבוצתי להסבה לעבודה סוציאלית. הראיון היה ב6.4 אבל עדיין לא קיבלתי תשובה. למה זה כל כך הרבה זמן?
ד
דנה
ראיון קבוצתי
היי ולריה, אני מוזמנת לראיון קבוצתי בקרוב ומממממש חוששת מהתהליך , אני לא טובה בדברים האלה , זה קצת מלחיץ אותי והייתי שמחה אם תוכלי לחלוק איתי מה עברת שם ולמה להתכונן
ו
ולריה
תשובה לדנה
היי דנה , בהתחלה מבקשים שתציגי את עצמך. כדאי שתכיני מראש את מה שאת רוצה להגיד . ההצגה צריכה להיות לא ארוכה מדי אך עדיין מרשימה . קודם כל תגידי את שמך, מהיכן את ושאר פרטים דמוגרפיים. ואז תדברי על הסיבות שהביאו אותך לרצות ללמוד עבודה סוציאלית ., תספרי על הניסיון המקצועי ולדעתי עדיף להגיד גם מה את רוצה לעשות בתור עו"ס. בשלב השני הם אולי ירצו לראות כיצד את מתנהגת בקבוצה . מאוד חשוב לדבר ולהביע דעה, אפילו שאת לא רגילה ואת לא מרגישה צורך להוסיף משהו. יכולים לשאול איזו חיה מייצגת אותך או חפץ שמייצג אותך . והדבר הכי קשה בעיני הוא כאשר מבקשים לשחק במשחק תפקידים . למשל את האימא שמגיעה לעו"ס בקשר לבן שלה . כדאי לשבת ולכתוב מה היית אומרת בסיטואציה כזאת או אפילו לשחק אותה בפועל עם אחים או חברות .
אני מאחלת לך המון בהצלחה ותזכרי שגם אם לא מתקבלים זה לא סוף העולם . יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות
ד
דנה
ראיון קבוצתי
תודה רבה על התשובה המפורטת. אשמח לשמוע יותר פרטים על משחק התפקידים שביצעתם. האם הם נתנו לכם נושא או האם אתם בחרתם? האם חילקו אתכם לקבוצות? בקיצור, איך זה התנהל? תודה :)
ש
שני יונגר
תשובות לראיון הקבוצתי
שלום ולריה,
יכול מאוד להיות שהבעיה הייתה בכלל דואר ישראל. בנושף לכך, כדאי לקחת בחשבון את העובדה שמוסדות הלימוד היו בשבועיים חופש במהלך פסח. אני מאמינה כי תקבלי את התשובה במהלך החודש הקרוב, ואפילו במהלך הימים הקרובים.