שלום רב, אני הגשתי מועמדות להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית בבר אילן ובאוניברסיטת תל אביב. אני מבינה שאם אתקבל אז יזמנו אותי לראיון אישי או קבוצתי. רציתי לשאול מספר שאלות: 1 האם אתם יכולים להפנות אותי למכון שמכין לקראת מבחנים אלו? 2. האם מדובר במרכז הערכה, כלומר בחינות הבודקות אינטלhגנציה (חשבון, עברית, חשיבה מרחבית וכדומה)? 3. האם יכולים גם לבדוק בראיון קבוצתי יכולת מנהיגות? מאוד חשוב לי להתקבל ואני מוכנה להשקיע בהכנה לראיון כסף.
בבקשה עזרו לי וכוונו אותי.
דנה.
ש
שני יונגר
הכנה לראיון הקבלה הקבוצתי
שלום דנה,
1. לא קיים מכון להכנה לראיונות הקבוצתיים ספציפית ללימודי עבודה סוציאלית. כן קיימים כמה מכונים העוסקים בתחום כמו: מכון נועם און עמינדב. 2. זה מאוד דומה למרכז הערכה, ממש כמו בראיונות עבודה קבוצתיים. אבל לא כולל מבחנים כמו שעשית במכונים מהסוג שממיין למקומות עבודה. אין מבחנים במתמטיקה צורות וכו'. יושבים במעגל או עובדים בקבוצות, עושים סימולציות או מתבקשים לספר על עצמך וכו'. יש גם מקומות המבקשים לכתוב חיבור על נושא מסוים. 3. כל מוסד לימודים בוחן את התכונות החשובות לו אצל המועמדים שלו. כך שיכולת מנהיגות בהחלט יכולה להיות מדד. אני מציעה לך לעשות את הדבר הבא. שי למחלקה לעבודה סוציאלית ונסי למצוא סטודנטים להסבה, הם ידעו לומר לך מה כלל הראיון שהם עבור ומה הדגשים החשובים ביותר. זו הדבר הכי טובה בעיני להתכונן לראיון הזה.