עבודה סוציאלית בתואר שני - מה ההבדל בין תואר עם תזה ובלי תזה?
עבודה סוציאלית בתואר שני - מה ההבדל בין תואר עם תזה ובלי תזה?
יעל
1 תגובות
שני שלום, אני סטודנטית לפסיכולוגיה שנה שלישית אחרי מבחן המתאם שלא הלך בהצלחה. אחרי מחשבות עמוקות החלטתי שלא משנה לי דרך איזה אפיק אני רוצה להיות בתחום הטיפול וכך הגעתי להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית. רוב המקומות מציעים או עם תזה או בלי תזה - הבנתי מה הכוונה, אך השאלה שלי היא אם יש יוקרה שונה אם אגיע בלי תזה? ודבר שני ויותר לא מובן לי הוא אם יש הבדל בין תואר שני בעבודה סוציאלית לבין תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. ברוב המקומות לא מקנים למי שעושה השלמה להיות קליני ובחיפה יש אפשרות עם תהליך טיפה ארוך ושנתיים ראשונות הן על תנאי. שאלתי היא כמה זה קריטי בשטח? האם באמת יש ביקוש יותר לקליני? (אני רוצה לעסוק עם בני נוער וילדים בעיקר אם זה משנה משהו..) תודה רבה!!!
ש
שני יונגר
תואר שני בעבודה סוציאלית עם או בלי תזה
שלום יעל,
התזה מטרתה אקדמית לחלוטין. כלומר, היא מיועדת למי שמעוניין לפנות לכיוון המחקרי ולהמשיך ללימודי תואר שלישי ואילך. לצורך עבודה כמטפלת, אין לתזה יתרון, מנקודת מבטי, אלא לעבודת השטח וקורסים שניתן ללמוד כדי להתמקצע בתחומים טיפוליים. יחד עם זאת, אני חייבת להדגיש לפניך, שאני פחות בעד המסלול המהיר לתואר שני בעבודה סוציאלית כי הוא מאוד מגביל. מי שרוצה לעסוק בטיפול בדרך כלל פונה לכיוונים הקליניים יותר אשר סגורים בפני הסטודנטים במסלולי ההשלמה. פשוט מתוך היגיון שבו נדרשים לניסיון בעבודת השטח לפני שמתקבלים למסלולים הקליניים. זה לא אומר שלא תוכלי לפנות לכיוון טיפולי מהמסלולים האחרים, אך יש משהו בצבירת הניסיון שחשוב בעיני להמשך הדרך בתחום. עניין שכב הגילאים איתה את רוצה לעבוד לא מושפע מהדברים הללו, אבל אופי העבודה עם הנוער והילדים יכול להיות מושפע מההתמחות שתלמדי וכן מלימודי המשך נוספים, אם תבחרי בכך בעתיד.