שלום רב, ב2012 סיימתי לימודי תואר ראשון בסיעוד במכללת עמק יזרעאל ומנובמבר 2012 אני עובדת כאחות בהמטואונקולוגיה ילדים. כבר במהלך התואר התחברתי לקורסים בסוציולוגיה, פסיכולוגיה ותקשורת ואלו גם היו התחומים עם הציונים הגבוהים שלי. היום, לאחר שנה וקצת בעבודה אני מוצאת כי התחום של הליווי והתמיכה הרבה יותר מדבר אליי ואני גם הרבה יותר טובה בו מאשר בתחום הקליני, תרופתי וכד' כאחות. מאד הייתי רוצה לעבוד בליווי לעומק של ילדים חולים ומשפחותיהם במהלך האבחון ועד לאחר ההחלמה. האם השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית יכול להיות המענה הנכון עבורי? תודה
ש
שני יונגר
אני ממליצה על מסלול ההסבה לתואר ראשון
שלום,
אני מניחה שגם הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית יכול להיות מספיק טוב כשלב ראשון. כך גם לא תהיי חייבת לוותר על עבודתך כאחות אשר תכלכל אותך לאורך הלימודים. אם תרצי ללמוד תחום פרטני מיוחד של טיפול עדיף לבחור בדרך הזו ולא ללמוד ישירות לתואר שני בעבודה סוציאלית ששם האפשרויות להתמחויות מוגבלות. בנוסף, עובדת סוציאלית עם תואר ראשון נכנסת ישר לעבודה ולא חייבת המשך לימודים לצורך מציאת עבודה. התואר השני מטרתו התמחות וקידום בתחום ובהחלט מתאים למי שרוצה להתקדם לכיוון הטיפולי בעתיד.