עבודה כמטפלת - תואר שני ואחריו CBT או טיפול משפחתי?
עבודה כמטפלת - תואר שני ואחריו CBT או טיפול משפחתי?
ענבל
1 תגובות
שלום רב, לפני חמש שנים סיימתי מסלול הסבה בבר אילן, ולאחר מכן התחלתי לעבוד בשירותי הרווחה כעו"ס זקנה. התוכנית המקורית שלי הייתה להמשיך ללימודי טיפול משפחתי ותואר שני, אך כיום נראה לי מסלול זה ארוך מאוד ואיני בטוחה שמתאים לי כרגע. המטרה שלי כיום היא להיות מטפלת ולהגיע לכך במהרה . ההתלבטות שלי היא בין המסלול הארוך של תואר שני ואחריו CBT או טיפול משפחתי או קודם CBT , דבר שיאפשר לי להתחיל לטפל ולעשות תואר שני בהמשך,הבעייתיות במסלול זה הינה שהניסיון שאצבור לפני תואר שני לא יוכר לי ?? אשמח לשמוע את דעתכם..?
ש
שני יונגר
האם ללמוד לתעודה לפני התואר השני?
שלום ענבל,
אתחיל מאי ההכרה בלימודי התעודה לצורך התואר השני. יש מסלולים שמוסדות הלימוד אמורים להכיר בהם ויש שלא. תחום ה-CTB הוא מעט בעייתי בהגדרה שלו בארץ ולכן לא כל הקורסים מעניקים תעודה שמוסדות הלימוד מכירים בה. לגבי טיפול משפחתי, גם כאן מדובר בלימוד תעודה שלא תלויים בתואר השני בהכרח, אמנם יש תואר אקדמי בתחום אם זה מעניין אותך, אך כלימודי תעודה מטרתם לתת לך כלים לעבודה ואינם מקובלים ברוב המקרים בסביבה האקדמית. אם לימודי התעודה יספקו לך עבודה כמטפלת עוד לפני תחילת התואר השני בעבודה סוציאלית, אני חושבת שזה המסלול העדיף, כי זה תהליך שלוקח זמן ובעיני פחות קריטי ללכת בו כך. אם את מעוניינת לעבוד עם ארגונים כמו משרד החינוך, אז כבר צריך לברר איזה קורסים הם כן מכירים ואלו לא.