אני בת 21 ,לאחר שירות צבאי בתור מש"קית נפגעים. מאז ומתמיד ידעתי שאעסוק בעבודה עם אנשים,טיפול,נתינה ותרומה לזולת.
אך אני מאוד חוששת, משום שהשכר הוא די נמוך וכלל לא מתגמל את העבודה הקשה, ולצערי בישראל 2014 קשה להתקיים משכר מינימום עם כל הרצון הטוב והסיפוק האדיר שבעבודה, כאשר את עובדת קשה אך לא מתוגמלת כראוי המצב הופך ללא פשוט הן מבחינה כלכלית והן מבחינה רגשית.
השאלות שלי הן-
האם מצב השכר של עובד סוציאלי הוא באמת כ"כ נמוך? או שיש מקומות שבהם השכר שונה (לדוגמה עובדת סוציאלית במשרד הביטחון).
האם ההשתלבות בשוק העבודה הוא מהיר?
והאם מי שבוחר להמשיך ללימודי תואר שני בלימודי עבודה סוציאלית קלינית- השכר משתנה בהתאם וקופץ לשכר גבוהה יותר?
אולי משתמע מהכתוב לעיל שרק השכר חשוב לי- אך אני חייבת להבהיר שלא כך הדבר, אני מאוד רוצה לעסוק בתחום וככל הנראה זה מה שיקרה,אך כפי שכבר ציינתי אני מאוד מאוד חוששת שאכן השכר הוא כה נמוך ואאלץ בעתיד בלית ברירה לעשות הסבה בעקבות הדבר.
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית ושכר
שלום חן,
עובדים סוציאליים עובדים במסגרות שונות ומגוונות. חלקם מרווחים שכר לא רע, בעיקר בתחום הסיעוד שם השכר הוא הגבוה ביותר לעובדים סוציאליים. בנוסף, עובדים סוציאליים רבים עובדים בתפקידי מפתח ניהוליים בעמותות וארגונים חברתיים שונים, שכן הם נתפסים כאנשי ניהול ברמה גבוהה המתאימים בצורה מיוחדת לצרכים של ארגונים חברתיים גם ברמה הניהולית. יחד עם זאת, תלוי מאוד באיזה תחום תבחרי כי בחלקם השכר מאוד נמוך והמשרות חלקיות ביותר ובחלקם השכר סביר ואף טוב.