טיפים לראיון קבוצתי באוניברסיטה העברית - הסבה לעבודה סוציאלית
טיפים לראיון קבוצתי באוניברסיטה העברית - הסבה לעבודה סוציאלית
עדי
1 תגובות
שלום לכולם, עברתי על רוב ההודעות בפורום וגם בדקתי המון את הנושא של הסבה לעבודה סוציאלית והייתי מאוד רוצה לדבר עם מישהו בעל ניסיון - שיודע מה הם מחפשים. שני, קראתי את כל מה שכתבת על להיות עצמך ואמיתי וכנה אבל לצערי הרב הדברים האלה לא תמיד נכונים, מניסיון. השאלה איפה עובר הגבול..למה הם מצפים כשהם שואלים מה החסרונות, לדוגמא האם כדאי לומר שיש בעייתיות בהצבת גבולות או שזה יפסול אותי כמועמדת? האם כדאי לשתף במשברים אישיים רציניים או שזה ייתפס כחולשה ולא מתאים, כששואלים איזה לימון כדאי לבחור מה להגיד ולמה?, הייתי רוצה לדעת מה הם רוצים לשמוע, ברור לי שאין "תשובות נכונות" אבל עדין..כמו גם אם מישהו מבין בקורות חיים, קראתי את מה שכתבת שצריך להראות איך קורות החיים הובילו אותי לעבודה סוציאלית או לטיפול או שיקום..אבל עדיין, למשל לציין שעבדתי כמלצרית או עדיף שלא? כי מצד אחד זה ממש לא רלבנטי מצד שני אני לא רוצה להשאיר חלקים ריקים בקורות החיים.. אם יש מישהו שמבין בזה באמת אשמח מאוד מאוד לשמוע ובבקשה לא הערות כלליות כי אני יודעת וקראתי כבר את הכול.. דרך אגב, לא יודעת כמה זה רלבנטי אבל יש לי מיו-תואר ראשון בפסיכולוגיה ונראה כאילו הסבה לעוס קליני בעברית זה הפתרון הטוב ביותר.. תודה רבה רבה מראש והמון בהצלחה לכולם:)
ש
שני יונגר
הכנה לריאיון הקבלה למסלול ההסבה לעבודה סוציאלית
שלום עדי,
כמובן שאם יש לך בעייתיות בהצבת גבולות זה יפסול אותך כמועמדת, כי אחת התכונות החשובות ביותר, לדעתי, אצל עובדת סוציאלית היא היכולת להיות אסרטיבית, כלומר לדעת להציב גבולות ברורים בנחישות ולא בתקיפות. לגבי משברים אישיים, אם את מספרת על כך תמיד תספרי איך למדת מזה ואיך צמחת מזה, כי להיראות שברירית לא טוב בשום מקום, זה בדיוק כמו בראיון עבודה. לפני שאמשיך לענות על שאר השאלות שלך, אני מציעה שתעשי הבחנה בין להיות את ועצמך לבין לשקר ולהמציא דמות שנדמה לך שתתקבל ללימודים. הרעיון הוא ללמוד להציג את עצמך הכי טוב שאת יכולה, ולדעת לספר מה לך יש להציע. יש קורסים המלמדים איך לעשות את זה אם את זקוקה לאחד. לגבי בחירת הלימון הכל תלוי בסיטואציה שבה את נמצאת מול שאר המועמדים, אבל באופן אישי אני אומרת שתבחרי בעצמך תמיד בלימון שממנו תעשי לימונדה. כמובן שאם עבדת כמלצרית ולא עשית דברים ש"מייעדים" אותך להיות עו"ס עדיף לספר שאת בעלת מוסר עבודה ומפרנסת את עצמך בכל דרך שאת יכולה ועובדת כמלצרית וכי כל עבודה מכבדת את בעליה. באותה נקודה את יכולה לספר שאת מאוד אוהבת לטפל בלקוחות ותנסי לחשוב על סיטואציה שבה לקוח היה בצרה ויכולת לעזור או או מקרה דחק כמו לקוח שצעק עליך ודרך ההתמודדות שלך עם הבעיה.
אני מקווה שעכשיו את קצת יותר יורדת לסוף דעתי על העניין של הראיון.
עוד דבר שאת יכולה לעשות הוא לנסות ולמצוא סטודנטים שלומדים במסלול ההסבה ולבקש מהם לעזור לך לשמוע מה כדאי ומומלץ לעשות בריאיון.