שלום, סיימתי לפני מספר חודשים תואר ראשון בעבודה סוציאלית ואני מעוניינת להיות פסיכותרפיסטית. אני מתכוונת לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית (טיפול ישיר- כך זה נקרא באוניברסיטה העברית) ולאחר מכן בית ספר לפסיכותרפיה. השאלה היא האם אני חייבת לעשות תואר שני בקלינית או שאני יכולה גם לבחור מסלול אינטגרטיבי המשלב בין טיפול ישיר, קהילתי ומחקרי? הסיבה היא שאיני מעוניינת להמתין שנתיים עד שאוכל להתחיל, ואני יודעת שלמסלולים אחרים אני יכולה להתקבל גם ללא ניסיון של שנתיים.
ש
שני יונגר
תנאי קבלה לקורס פסיכותרפיה
שלום נועה,
עד כמה שידוע לי בכל מקרה תידרשי להציג בראיון הקבלה ללימודים את הניסיון הטיפולי שלך. לכן, המסלול הקליני הוא המתאים ביותר כי הוא נמצא בראש הרשימה של הדרישות וכן הניסיון הוא קריטי לקבלה למסלול הלימודים, כי מעוניינים במי שכבר עוסק בטיפול ולא במי שרק סיים לימודים ואינו מנוסה.
לא בטוחה שהבנתם אותי...
שלום. לפני מספר ימים שאלתי שאלה בנוגע ללימודי עבודה סוציאלית קלינית- שאלתי האם אני חייבת ללמוד עבודה סוציאלית קלינית על מנת ללמוד פסיכותרפיה ולעבוד כפסיכותרפיסטית. נראה לי שלא הבנתם את השאלה שלי כמו שצריך. אני אחדד- שאלתי האם אני חייבת ללמוד במסלול קליני על מנת לעבוד בפסיכותרפיה בעתיד, או שאני יכולה ללמוד במסלול אחר- לדוגמה מסלול אינטגרטיבי המשלב מחקר, טיפול ישיר וטיפול קהילתי- ומשם להמשיך לפסיכותרפיה. הסיבה שאני חושבת על האופציה הזאת היא שלמסלול זה באוניברסיטה העברית איני זקוקה לשנתיים ניסיון כמו שדורשים במסלול הקליני. תודה