שלום רב אני לומדת תואר ראשון במדעי החברה ומתכננת לאחר מכן ללמוד עבודה סוציאלית במסלול ההסבה לתואר ראשון או במסלול ההשלמות לתואר שני.. רציתי לשאול: - בהנחה ואני רוצה לנהל חיי משפחה ועבודה במקביל ללימודים, ובהתחשב בקשיי הלמידה שיש לי, איזה מוסד לימודים יציע את המסלול הכי קל, או הכי פחות עמוס בדרישות הלימודים (בין אם הסבה לתואר ראשון או השלמות לתואר שני) זה יעזור לי בבחירת מוסד לימודים כי נורא מפחדת מהעומס ומהדרישות שיש למלא בבית בנוסף למוסד הלימודים אשמח לקבל פרטים על אופי וסגנון הלימודים בכל מוסד שמציע את לימודים אלה
ד
דנה
שילוב של אימהות והסבה/השלמה לשני
מצטרפת לשאלה. אם יש כאן סטודנטים או בוגרים במסלולי הסבה/השלמה לשני ויוכלו להעיד על עומס הלימודים והיכולת לשלב אימהות ועבודה חלקית אשמח לשמוע. תודה
ש
שני יונגר
ללמוד במסלולי ההסבה
שלום לידיה,
ראשית, אם את לא יכולה לעמוד במסלול עמוס מידיי אל תבחרי המסלול ההשלמות לתואר שני שהוא מאוד עמוס (ממש כמו תואר ראשון נוסף). בשאר המסלולים לומדים יומיים או שלושה בשבוע וכן יש יום או יומיים של עבודה מעשית. לכן, בסה"כ יש ארבה ימים של לימודים, לא נורא עמוסים, אך כאלה המאפשרים רק עבודה גמישה. מסלולי ההסבה כולם דורשים הרבה פחות ממסלולי ההשלמה, אך עדיין יש השקעה של שעות לאורך השבוע. לצערי על משהו חייבים לוותר בדרך.
ימי הלימוד במסלול השלמה לעומת הסבה
היי שני, תודה על התגובה, אבל לפי הבירור שערכתי מול בתי הספר זה לא מדויק... בת"א מסלול ההשלמה דורש בשנה א' יום לימודים ויומיים בשדה, שנה ב' יומיים לימודים ויומיים בשדה ושנה ג' יומיים לימודים (ללא הכשרה מעשית). כהשוואה, באריאל לומדים במסלול הסבה לראשון במתכונת של יומיים לימודים ויומיים הכשרה מעשית במשך שנתיים. על פניו זה נראה פחות או יותר אותו הדבר?