שלום , אני לומדת כעת שנה שנייה במדעי ההתנהגות במכללת עמק יזרעאל.יש לי התלבטות.. אני החלטתי שאני רוצה ללמוד עבודה סוציאלית. מה לעשות? לסיים את התואר שלי ואז לעשות הסבה/השלמה לעבודה סוציאלית ? יש אופציה כזאת ? כמו כן רציתי לשאול אם יש אופציה שאני אסיים את לימודיי ואעשה מסלול של תואר שני עם השלמות ? או להפסיק את לימודיי ולהתחיל שנה א' באפיק מעבר של האוניברסיטה הפתוחה ? (יש לי ציון פסיכומטרי נמוך)
ש
שני יונגר
דרכים שונות ללמוד עבודה סוציאלית
שלום מירית,
אם את יכולה כיום עם הנתונים שלך להתקבל למסלול של עבודה סוציאלית לתואר ראשון, אז לא כדאי שתבחרי במסלול ההשלמות. כי ביחד עם התואר הראשון שלך מדובר בכל מקרה בחמש שנים של לימודים אקדמיים. כך גם אם תתחילי תואר ראשון מההתחלה בסמסטר סתיו הקרוב. בזמן שיש לך עד לתחילת שנת הלימודים הבאה, תוכלי לעבוד, לטייל או לעשות כל דבר שתרצי לפני תחילת הלימודים לתואר. אם את לא כלה להתקבל לתואר ראשון בעבודה סוציאלית עם הנתונים שלך, קחי בחשבון כי אולי כן כדאי שתסיימי את התואר הנוכחי שלך, אך בתנאי שממוצע הציונים שלך יעבור את ה- 85. אחרת, לא תוכלי להתקבל. לבוגרי תארים ראשונים בתחומים ונים קיים מסלול הסבה לעבודה סוציאלית של שנתיים לימודים, אז יש לך שתי אפשרויות. גם המסלול להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית אפשרי, שוב אם תעמדי בתנאי הקבלה לתואר שבמסלולי ההשלמות הם ממוצע של 87 לפחות. אפיק המעבר גם הוא אפשרות לא רעה, אך שקלי את האפשרויות הנוספות שציינתי לפניך כאן. באפיק המעבר התנאי למעבר לשנה א' הוא ממוצע 90 במבחנים.