היי שמי בתאל ואני בת 22,התחלתי תואר בסוציולוגיה אנתרופולוגיה ואחרי שבועיים הבנתי שאני רוצה עבודה סוציאלית אך משום שהפסיכומטרי היה גבולי עבורם וההרשמה הייתה סגורה בכל מוסדות הלימודים המשכתי ללמוד תוך לקיחת כמה שיותר קורסים בעבודה סוציאלית של שנה א על מנת ששנה הבאה יהיה לי פטורים מסוימים וכביכול לא תתבזבז לי שנה. אולם מתברר שכדי לעבור לבית ספר לעבודה סוציאלית בתל אביב עלי להגיע לממוצע של 85 השנה. כרגע אני בדילמה האם להישאר בשנה הנוכחית ולעשות את המיטב על מנת שיהיה אופציה או לחסוך מעצמי לימודים של שנה ופשוט להירשם לאוניברסיטת אריאל שאליה אני מתקבלת. חשוב לציין שעם השכלה אקדמית חלקית אוכל גם להתקבל לבן גוריון. השאלה שעומדת האם אוניברסיטת אריאל נחשבת לטובה במקצוע הזה? האם יש לאוניברסיטת תל אביב השפעה ניכרת למציאת מקצוע אחרי התואר? מה הדבר הכי נכון ושכלי לעשות השנה? בתודה רבה רבה בתאל שמעון
ש
שני יונגר
כדאי לשמור על ממוצע 85 לפחות בתואר הראשון
שלום בתאל,
אינני יכולה לערוך עבורך את ההשוואה שאת מעוניינת בה בין מוסדות הלימוד. אך אני חייבת לציין לפניך כי להגיע לממוצע 85, לפחות בשנה הראשונה ללימודים היא קריטית להמשך הלימודים. הסיבה נובע מכך שהממוצע של התואר הוא יקבע בעתיד אם תוכלי להמשיך וללמוד לתואר שני. מאוד קשה להתקבל לתואר שני ללא ממוצע 85 לפחות בתואר הראשון. בנוסף, אם את יכולה לצבור קורסים שיפטרו אותך מהם בשנה הבאה, אני אומרת, למה לא. כל קורס שתוכלי להוריד מעצמך בעתיד הוא פשוט רווח נקי. במיוחד שעל השנה הנוכחית את כבר שילמת.