שלום, אני סטודנטית לפסיכולוגיה באונ' הפתוחה שנה ג' עם ממוצע 83 . אני מעוניינת באפיק מעבר לעבודה סוציאלית , רצוי מאוד באונ' חיפה. רציתי לברר מהן דרישות הקבלה, האם כדאי לשקול להמשיך את לימודי במכללות מסוימות (המטרה היא לסיים תואר שני בעו"ס ולאחר מכן לעבור ללימודים בבית ספר לפסיכותרפיה).
ת
תאיה
מריה שלום, מבקשת להתייעץ עימך
מריה שלום, אני שוקלת ללמוד באוניברסיטה פתוחה וכיוון שאת סטודנטית בפתוחה מאוד יעזור לי לקבל ממך חוות דעת + הערות מניסיונך במסלול הפסיכולוגיה המידע שברשותך מאוד יעזור לי , תודה מראש
מ
מריה
היי תאיה
בשמחה, אני אתחיל במרצים - המרצים לפסיכולוגיה (לפחות אלה שאני נתקלתי בהם) מאוד טובים ובגלל שהכיתות קטנות קיים יותר יחס אישי. למרות שרוב הלמידה בפתוחה נעשית באופן עצמאי קיימים פורומים וקבוצות בכל קורס ויש גם שעות מסוימות בשבוע בהן גם המנחה זמין אלייך באופן אישי בטלפון. רמת הלימודים בפתוחה היא גבוהה ואופן הלמידה בפתוחה אולי לא יכול לעבוד בשביל כולם. הקורסים מעניינים אבל עמוסים והדגש הוא על משמעת אישית ,כלומר, לשבת באופן עצמאי בבית, לקרוא את החומר, להכין מטלות כי מאוד קל ללכת לאיבוד בתוך החופש שהאונ' מאפשרת ולא כל החומר מועבר במפגשים. אומנם הלמידה נפרסת ליותר זמן לעומת מסלול בפסיכולוגיה במקומות אחרים, אבל זה לשיקולך. באופן אישי צורת הלמידה הזאת מאוד נוחה לי אבל לצערי באו"פ אין אפשרות לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית ולכן אני רוצה לעבור. בכל מקרה, את יכולה לקחת קורס או שניים ולבדוק אם זה מתאים לך. בהצלחה!
ת
תאיה
למריה בוקר טוב
היי מריה קודם כל תודה על עצה , אין כעצה מבעל ניסיון , אני בהחלט אקח לי קורס התחלתי שהוא כנראה סטטיסטיקה או משהו מבוא כדי לראות אם אני מתחברת לגישה ושיטה . מה שכן הייתי רוצה לומר מניסיוני לגבי עבודה סוציאלית או הסבה , את חייבת לעלות את הממוצע שלך לפחות ל 85 זה רק יקל עלייך להתקבל להשלמות לתואר שני , בכלל בהשלמות ככל שהממוצע יותר גבוה זה מקל על הקבלה . במידה ואת תרצי להתקבל לאוניברסיטה ממוצע נדרש בין 85-87 במכללות אין תכניות השלמה לתואר שני אבל גם הממוצע הוא בין 80-83 וזוהי הסבה לתואר ראשון . ממליצה לעשות את המאמץ ללא ספק לפני שאת סוגרת את התואר
ש
שני יונגר
תנאי קבלה למסלול הסבה לעבודה סוציאלית
מריה שלום,
כדי להתקבל למסלולי ההסבה לתואר ראשון או למסלולי ההשלמה לתואר שני באוניברסיטאות והמכללות בתחום העבודה הסוציאלית, עליך להציג ממוצע בתואר הראשון של 85.
לכן, אם עדיין לא סגרת את התואר, מצוין! זה הזמן לשפר את שניים או שלושה הקורסים שהורסים לך את הממוצע כדי שתוכלי להעלות אותו מעל 85 ולהתקבל ללימודים.
בכל מקרה כדי ללמוד פסיכותרפיה עליך להיות בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות מומלצת בקלינית. במסלול ההשלמות לתואר שני לא ניתן להתקבל למסלולים הקליניים ולכן כדי להתחיל בהסבה לתואר ראשון כדי לעשות תואר שני קליני. עם זאת, זו לא חובה, אפשר להתקבל גם ממסלולים אחרים (לא קהילתיים). צירפתי לך קישור אודות מסלולי ההשלמה לתואר שני.