שלום, אני מתעניינת בלימודי עבודה סוציאלית במסלול של אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת חיפה. הפתוחה מציעה מקבץ של 4 קורסים (סטטיסטיקה א+ב , מבוא לחשיבה חברתית ומבוא לפסיכולוגיה דרישות הקבלה הן על סמך הציונים בקורסים הללו. ציון של 70 בכל אחד מהם וממוצע 90). בנוסף הפתוחה מציעה עוד קורסים שבמידה ולומדים אותם, זכאים לפטור לאחר המעבר. (פסיכופתלוגיה, אישיות , רמת פטור באנגלית, וכו" )
ברצוני לברר - 1 האם במידה ואני עומדת בדרישות של ה4 קורסים האם מומלץ ללמוד בפתוחה גם את הקורסים הנוספים על מנת לקבל פטור טרם המעבר לחיפה על מנת להוריד את העומס או שמא מחיר הקורסים בפתוחה יותר גבוה.{צריכים לזכור שפרט לציונים יש ראיון קבוצתי} ואחרי שיהיו בידיי ציונים של ארבעת הקורסים האם ניתן יהיה לברר טרם ההרשמה בחיפה האם אני עומדת בתנאי הקבלה ואז ללמוד את הקורסים הנוספים על מנת לקבל פטור.
תודה ויום טוב
ש
שני יונגר
קורסים כחלק מאפיק מעבר
שלום אנה,
מכיוון שאת שואלת לדעתי אומר את התשובה בפשטות. אם את מסיימת את הקורסים כחלק מאפיק המעבר ויש לפני לפחות עוד סמסטר אחד של חופש לפני תחילת הלימודים האקדמיים עצמם, כדאי מאוד ללמוד את הקורסים הנוספים. כל קורס שתוכלי להוריד מעצמך, במיוחד בשנת הלימודים הראשונה, יקל עליך מאוד את הלימודים בהמשך. אך זו הסיבה היחידה, מעבר לכך אם תצליחי להתקבל ללימודים אין באמת חובה או הכרח בלמידת הקורסים הללו במסגרת הפתוחה.
בוודאי שעליך לברר קודם אם את מתקבלת או עומדת ברף הקבלה ללימודים לפני שאת עושה החלטה לגבי המשך הלימודים של הקורסים הנוספים.