שני שלום , אבקש את עזרתך והמלצתך במידת הניתן הנני בעלת תואר ראשון בניהול , לאחרונה היבנתי שמטרתי והן יעודי הינו ניהול מלכ"ר / עמותות יש לי אפילו רעיונות בנושא שאני בתקווה אפתח יום בהיר אחד הדרך שעיתי היא הגשת מועמדות להסבה למסלול עבודה סוציאלית - ובכן התקבלתי ואני מתחילה בתאריך 13/10/13 שנת תשע"ד . אני שואלת את עצמי האם זוהי הדרך הנכונה והאם רק עם תואר ראשון בעו"ס אני יכולה לשמש בכאלו תפקידים בכירים אם ניתן לומאר . הדרך השניה שחשבתי עליה הינה להתקבל את בשנה הבאה לתואר שני בניהול מוסדות ללא כוונות רווח באונ' חיפה - קבלתי הינה בספק עקב איזשהן מגבלות כמו ציונים מבחן ג'ימאט וכו' אבל אני יכולה לנסות ולעשות את המאמץ. לכן מבקשת אם תוכלי לכוון אותי להמשך דרך מושכלת ונכונה . האם כן לממש את הקבלה ולהתחיל שנת לימודים או להתאמץ ולהמתין עוד שנה ולהגיש מועמדות לתואר שני ? כפי שראיתי ולאחר סיקור נראה כי ישנה פתיחות בנושא של עו"ס בתפקידים כאלו אני מניחה עקב השכלה רחבה והן חשיפה למידע וידע נרחב שקשה לקבל אותו בדרכים אחרות . תודה רבה וחג שמח
ש
שני יונגר
מה ללמוד כדי לעסוק בניהול מלכרים
שלום ויקי,
לתפקידי ניהול בתחום המלכרים אפשר להגיע בהמון דרכים. לחלוטין לא כל המנהלים מגיעים מהתחום, אך בוודאות יש גורם אחד המשותף לכולם. כלל המנהלים במלכרים הגיעו לתפקידם תוך ניסיון בתפקידים קודמים וצמיחה מלמטה או דרך ניסיון ניהולי (לא צריך המון ניסיון) מהתחום העסקי ואהבה גדולה לעולם המגזר השלישי ותחושת שליחות המלווה אותם.
לכן, יש שתי אפשרויות, או שתבחרי להתחיל בתפקיד זוטר כלשהו בעולם המלכרים או שתחפשי תפקידים היכולים לקדם אותך לתפקידים ניהוליים במהרה כדי שתצברי את הניסיון הדרוש לך.
תואר שני הוא חובה כדי לעסוק בניהול במלכרים, אך פחות משנה באיזה תחום.
בברכה, שני
ו
ויקי
שני עוד שאלה ברשותך
האם למשל תואר בשיווק +פרסום MBA , או תואר בתקשורת כתואר שני MA יכולים להוות פלטפורמה איתנה לתפקידים הללו ? תודה