1. אני לקראת לימודי הסבה לעבודה סוציאלית ואני צריכה לבחור מסלול לימודים - הכשרה פרטנית או קהילתית. קשה לי לבחור כי אני נוטה לשניהם באותה המידה. לכל מסלול היתרונות והחסרונות שלו ובהתחשב בזה שאני לא כ"כ יודעת היכן אעבוד לאחר הלימודים, אני מאוד מתקשה בהחלטה. אשמח לעזרה בהכרעה.
2. האם עלות לימודי ההסבה גבוהים משל תואר רגיל?
תודה
ת
תמר
פרטני או קהילתי
שלום שני אודה לתגובתך..
במידה וחשוב לי לקבל כלים משני תחומי העיסוק והלימודים מאפשרים רק מסלול לימודים אחד ואני מרגישה שאוכל להיות טובה בשניהם ולא מעוניינת לסגור אופציות (נכון לעכשיו לא חושבת בכיוון של לימודי המשך לפסיכותרפיה) במה מומלץ בהתחשבות ביציאה לשטח לבחור?
ש
שני יונגר
פרטני או קהילתי המשך
שלום תמר,
צריך להפריד בין הלימודים לעבודה בפועל אחר כך. למרות שהלימודים מכוונים לתחום ספציפי כביכול, בסופו של דבר העבודה בשטח והכיוון אליו תחתרי או תשאפי אליו הוא שיקבע בסופו של דבר מה תעשי ביום יום.
אפשר ללמוד את אחד התחומים ובסופו של דבר לעסוק בתחום האחר, הדבר נתון גם לנטיית הלב שלך וגם לתפקידים שיעניין אותך לעסוק בהם.
ראשית לגבי מסלול להסבה פרטני או קהילתי, מאוד תלוי באופי העבודה שתרצי לאחר סיום התואר. העובדים סוציאליים שהתמחו בעבודה קהילתית, עובדים בתוך הקהילה בתחומים ובאזורים שונים. העובדה הפרטנית מתאימה לעבודה עם יחידם או קבוצות בתוך ומחוץ לארגונים פורמאליים. משני המסלולים תוכלי להגיע לתפקידי ניהול בעמותות אם תרצי בכך. למעשה יש קצת יותר עבודה בתחום הפרטני, אולי זה יסיע לך בבחירה.
לגבי עלות הלימודים, תלוי היכן לומדים, יש מוסדות לימוד בהם עלות הלימודים גבוהה יותר כי משוקלל בעלות הלימודים גם העבודה המעשית (או ליתר דיוק ההשלמות שלה) וזה מתווסף לעלות הלימודים, שהיא אוניברסיטאית. בררי זאת לעומק לפני שאת נרשמת.