מסלול אינטגרטיבי או מסלול פרטני קבוצתי
שלום לינדה,
המסלול האינטגרטיבי הוא מסלול לתואר שני הקיים באוניברסיטאות העברית ותל אביב. מטרתו מחקרית והוא נחשב תואר כלל בתחום העבודה הסוציאלית. כאשר בעברית למשל נעשה שילוב בין הפרט והקבוצה לבין עבודה קהילתית.
פרטני קבוצתי הכוונה היא למה שקרוי "קליני" כלומר עם דגש יותר טיפולי ופחות בראייה של קהילה. זהו המסלול אליו מרבית הסטודנטים רוצים להתקבל כי הוא נחשב גם כמציע יותר הצעות עבודה ואפשרויות להתקדם לכיוון טיפולי (לא בהכרח בעבודה סוציאלית בעתיד).
הסבר לגבי פרטני או אינטגרטיבי
קודם כל רציתי להודות לך מכל הלב על תשובתך. לשאלתך אם אני מנסה להתקבל לתואר ראשון או שני אני סיימתי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה תואר ראשון במדעי הרוח והחברה הגשתי מועמדות למכללה האקדמית באשקלון וכרגע אני בשלבי קבלה לתכנית הסבה לעבודה סוציאלית. קיבלתי מהם הזמנה לראיון קבוצתי. שבו היה כתוב שהשנה יפתח מסלול הכשרה משולב בעבודה סוציאלית אינטגרטיבי-פרטני-קבוצתית המיועד לסטודנטים בעלי מחויבות לשינוי חברתי, סטודנטים המייצגים קהילות מוחלשות וכאלו המעוניינים להשפיע הן ברמת המיקרו והן ברמת המאקרו ואני צריכה להציג את העדפותי בבחירת אחד המסלולים: א.פרטני-קבוצתי ב.אינטגרטיבי