שלום רב, אני שוקלת ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית, אך לפני שאתחיל במסלול לימודים יש לי מספר שאלות שיסייעו לי לקבל את ההחלטה:
1. מהן אפשרויות התעסוקה עם סיום תואר שני בעבודה סוציאלית לעומת אפשרויות התעסוקה לבעלי תואר ראשון בעבודה סוציאלית? אשמח לדוגמאות
2. איזו הכשרה נוספת, מבחן כלשהו ו/או שנות ניסיון (אחרי התואר השני) נדרשים על מנת לטפל בקליניקה באופן פרטני? ניסיתי לחפש באתרים שונים של משרד הרווחה ואיגוד העובדים הסוציאלים ובשום מקום לא מצאתי מהן הדרישות על פי החוק
תודה, דנה
ש
שני יונגר
תואר שני בעבודה סוציאלית
שלום דנה,
1. התואר השני בעבודה סוציאלית מאפשר לעסוק בתפקידים מורכבים יותר מאלו שמתאימים לבעלי תואר ראשון. רבים גם ממשיכים לאחר לימודים אלו לתחומים טיפוליים שונים. התואר השני מתמחה בתחום ידע ספציפי וממקצע את הבוגר של התואר בו. פעמים רבות הוא משפיע על דרוג השכר של הבוגר, שזו גם סיבה מצוינת ללמוד לתואר זה. 2. כדי לעסוק בטיפול פרטני, הרוב ממשיכים ללימודי פסיכותרפיה או סוציותרפיה או טיפול בכל אמצעי אחר. כך שדרושה עוד הכשרה בהמשך הדרך. לגבי טיפול בכלל, מקובל שמטפלים הם בעלי תואר שני, עדיין אין חוק בנושא, אך עובדים על זה בימים אלו. בכל מקרה כדי להיות מטפלת, זה מה שמקובל. גם קשה מאוד להתקבל ללימודי טיפול מכל סוג שהוא ללא תואר שני או שהם לא לימודי תואר שני בעצמם.