שלום לכם, הרצון שלי הוא להיות פסיכולוג ואף להרוויח מזה בעתיד על ידי שאפתח קליניקה. אני מתכנן גם תואר שני, בלי ספק. במכללה שלי אשר נוח לי ללמוד בה יש רק עבודה סוציאלית וכנראה אתחיל בה לימודי עבודה סוציאלית באוקטובר. השאלה שלי, האם לימודי עבודה סוציאלית מקבילים ללימודי פסיכולוגיה? כלומר, האם אהיה פסיכולוג גם אם אתחיל את המסלול בלימודי תואר א' בעבודה סוציאלית ? האם הקורסים חופפים? בעבר עשיתי מספר קורסים בפתוחה בפסיכולוגיה והנושאים מאוד מצאו חן בעיניי כמו פסיכולוגיה חברתית והתפתחותית וכו', אני פחות נמשך לעבוד עם שכבות האוכלוסייה החלשות, ואני מקווה שלימודי העבודה סוציאלית לתואר א' הנם חופפים לפסיכולוגיה, כי המטרה שלי בעתיד זה להיות כמו פסיכולוג ולטפל באנשים עם הפרעות כמו חרדה וכו'. האם אני בכיוון הנכון, האם בחרתי את המסלול הנכון אשר תואם את השאיפות שלי שכתבתי למעלה ? חשוב לי לציין שאני נכון ומוכן ללמוד תואר 2 בחו"ל במידה ולא אתקבל בארץ.
מ
מיה
לאיתמר מתוך ידע אישי
לפי מה שאתה מתאר בהחלט המסלול הנבון והנכון בשבילך הינו לימודי פסיכולוגיה תואר ראשון + 2 , ישנו הבדל מהותי בין עו"ס קליני לבין פסיכולוג קליני לדוג' נושא של אבחונים עו"ס לא מורשה לבצע , העבודה של פסיכולוג נחשבת ליותר נקיה מכל מיני הבטים וגם העבודה עצמה בפועל שונה באופן עקרוני הכיוון שלך הינו טיפולי כאשר נניח וניקח את 2 המסלולים 1- עבודה סוציאלית - תואר ראשון 3 שנים , חפיפה של שנתיים צבירת ניסיון או במידה אתה מצטיין יכול לגשת לתואר שני , לאחר מכן עדיין את זקוק להכשרה לנושא הספציפי שבו תרצה להתמחות ניקח דוג' את נושא של פסיכוטרפיה / הפרעות אכילה וכו' ההכשרה הינה בין שנתיים לשלוש תלוי בתחום וכן את חייב מסלול קליני בעבודה סוצאילית בתואר שני , כמה שיותר ניסיון וטיפול במסגרת הזו לפי חישוב אנו מגיעים ל 8 שנים ללא חפיפה כולל חפיפה 10 שנים 2- מסלול פסיכולוגיה , תואר ראשון 3 שנים + שנתיים תואר שני , אין צורך בחפיפה הרי לא תוכל לעבוד עם תואר ראשון בתחום הנלמד שהו פסיכולוגיה , לאחר מכן שנתיים סטאז' במשרה מלאה או 4 שנים במשרה חלקית , ובמסלול הנ"ל ישנן מספר בעיות , מקומות הכשרה מועטים , תור מטורף וארוך , אתה חייב כל הזמן לצבור ניסיון והוא מרכיב מטיב בקבלה לתואר שני וכן את המבחן המתאם של מועמדים לתואר שני , וכמובן ממוצע מעל 90 זהו המינימום קח בחשבון שגם בחו"ל ללמוד תואר שני לא כה פשוט יש להם את המבחנים שלהם בקבלה למסלול . שיהיה בהצלחה
ש
שני יונגר
תואר ראשון בפסיכולוגיה
שלום איתמר,
לימודי עבודה סוציאלית ממש לא מקבילים ללימודי פסיכולוגיה. לכן, אני לא מבינה מדוע ללמוד לתואר ראשון שאינו רלוונטי. לא ניתן להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה מלימודי עבודה סוציאלית לתואר ראשון.
אני חושבת שחבל על ההשקעה בתואר ראשון בעבודה סוציאלית, אם אתה לא רוצה לעסוק בתחום ואתה כן רוצה להיות פסיכולוג. התארים הרלוונטיים לך הם או פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות.