שלום, התקבלתי למסלול ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב. הבנתי שהמסלול אינו קליני (תוכנית ההשלמות פתוחה רק לתואר שני במסלול התערבות מתקדמת) ורציתי לשאול מספר שאלות: 1. האם בסיום לימודי ה MA אני יכולה ללמוד בבתי ספר לפסיכותרפיה? 2. האם באופן כללי אני יכולה לטפל עם התואר? 3. בנוסף- התקבלתי לתואר שני בייעוץ חינוכי+ לימודי תעודה של CBT בבר אילן. אני מאוד מתלבטת בין שתי התוכניות וצריכה להחזיר תשובה בימים הקרובים- האם תוכלו לכוון אותי?
ש
שחר
שרונה
למטה את יכולה לקרוא מה ענו לי על שאלות דומות. גם אני התקבלתי לתל אביב וגם אני רוצה להמשיך לטיפול (פרטי זוכי משפחתי ולא קהילתי) ללא ספק תל אביב היא אונ ברמה גבוהה וזאת תוכנית חדשה כך שלא הרבה מובן וברור. אבל זה תואר שאפשר לקחת להרבה כיוונים לאחר מכן. בהצלחה;)
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית או ייעוץ חינוכי
שלום שרונה,
להלן תשובותיי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. את אמורה להתקבל ללימודי פסיכותרפיה לאחר התואר השני בעבודה סוציאלית. 2. עניין הטיפול והכיוון הטיפולי תלוי מאוד בך. לאן שתיקחי את התעודה שתקבלי בסוף התואר, לשם תגיעי. 3. השאלה אם את מעוניינת לעבוד במסגרת בתי ספר ולוקחת בחשבון כי כדי להיות יועצת חינוכית, יהיה עליך גם לעבוד כמורה בפועל. היועצת בבית הספר, היא אינה גורם מטפל, כך שזה תלוי מאוד אם זה עולה בקנה אחד עם המטרות שלך.
מה שנכון לך ולשאיפות שלך עשי, קשה לי לומר לך מה יותר כדאי לך.