סיימתי תואר בחינוך ותעודת הוראה ואני מעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. א. האם אני אוכל לעשות מיד תואר שני בעבודה סוציאלית?(ללא תואר ראשון טיפולי), אם כן-איפה? ב. האם ניתן לעשות קורסים באונברסיטה הפתוחה כדי להוריד מהעומס של לימודי ההסבה? תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום נגה,
להלן תשובותי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. אם תתקבלי למסלולי ההשלמה לתואר שני, את בהחלט יכולה לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית מייד לאחר התואר הראשון שלך. לימודי ההשלמה לתואר שני בעבדוה סוציאלית קיימים בכל האוניברסיטאות. 2. לא הייתי ממליצה לעשות זאת, כדי שלא תתקלי בבעיות של התאמת סילבוסים. אם תבחרי במסלול הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית העומס יהיה קטן משמעותית. בכל מקרה אחת הסיבות לעומס הגדול בלימודי ההשלמה לתואר שני בעבדה סוציאלית הן שעות העבודה המעשית, אשר לא ניתן לקצר אותן או לעשות אותן שלא במסגת התואר עצמו.
מחינוך לעבודה סוציאלית
הי, קצת ארוך, מקווה שיעזור.
התואר הראשון שלי חינוך מיוחד ועכשיו התקבלתי לתכנית ההשלמות, אבל זה דרש ממני לעשות כמה קורסים... קודם כל אנגלית לפטור, מבוא לסוציולוגיה ומבוא לפסיכולוגיה(הקורסים האלו בחינוך לא מספיקים..) וסטטיסטיקה. עשיתי את זה בנחת, תוך כדי עבודה , יום בשבוע במשך שנתיים. מצד אחד יכולתי מיד לעשות הסבה לתואר ראשון, אבל גם התכנית הזו מאוד עמוסה, אפילו יותר.. ובנוסף, לא מובטח לך להמשיך ישר לתואר שני, בודדים מתקבלים ישר מתואר ראשון.. לי היה חשוב תואר שני מכיוון שאני רוצה להמשיך לטיפול משפחתי... אם אין לך כוונות להמשך עדיין, תכנית ההסבה יכולה להיות אחלה רעיון.
נ
נגה
בת חן ושני-
תודה רבה בת חן ושני! תשובתכם עזרה לי מאוד! נראה לי שבאמת אנסה ללכת על תוכנית השלמות לקראת תואר שני. בת חן- בהצלחה בהמשך!