סיימתי תואר ראשון בניהול עם התמחות במשאבי אנוש מאוניברסיטת בן גוריון וכעת אני מאוד מתלבטת האם לעשות הסבה לעבודה סוציאלית או הסבה לפסיכולוגיה. ברור לי שהשאיפה הסופית שלי היא לעזור לאנשים או לטפל באנשים ולכן שתי התחומים מאוד מתאימים לשאיפה הזו. אך עבודה סוציאלית תאפשר לי לטפל באנשים מיד עם סיום ההסבה ובלימודי פסיכולוגיה אצטרך להמשיך לתארים מתקדמים כדי לממש את הרצון שלי. הייתי רוצה לקבל ממך עצות בעניין זה.
דבר נוסף שלצערי בגלל שהתואר שלי כלל בתוכו הרבה קורסים מתאמתים וראליים, דבר שלצערי אני לא כ"כ טובה בו, הממוצע שלי הוא 79 אבל ניתן לראות בציונים שיש התפלגות מאוד ברורה של ציונים גבוהים בקורסים העיוניים לעומת הראליים. בלימודי הסבה יש צורך בממוצע די גבוה (אני מתעניינת בבר אילן שדורשים ממוצע של 87) האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להעלות את הסיכוי שלי להתקבל בכל זאת?
תודה רבה שני
ש
שני יונגר
לימודי הסבה לעבודה סוציאלית או פסיכולוגיה
שלום שני,
את בהחלט צודקת. עם סיום לימודיה ההסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית מיד ניתן להיכנס לעבודה כעובדת סוציאלית לכל דבר ועניין. ללימודי פסיכולוגיה הדרך האידיאלית היא חוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה ומעבר המבחנים והמתאם ללימודי פסיכולוגיה לתארים מתקדמים (שאין הבטחה כי תתקבלי) ולימודי תואר שני בפסיכולוגיה, סטאז' ורק אז לעבודה.
הציון הממוצע שלך בתואר הראשון עלול להוות בעיה עם עניין הפסיכולוגיה לתואר שני, אז אולי כדאי או לוותר על המסלול הזה או לשקול ללמוד לתואר ראשון נוסף פסיכולוגיה ולא לימודי חוג שלאחר תואר.
לגבי לימודי ההסבה, גם כאן את עלולה להיות בבעיה, אולי גם פה כדאי שתשקלי ללמוד לחוג שלאחר תואר, אך כדאי שתתייעצי עם המחלקה. בכל מקרה, אם לא תוכלי להתקבל באוניברסיטה שקלי גם לימודים במכללה, אולי שם יהיה קל יותר להתקבל.