שלום שני , התקבלתי להסבה במכללת אשקלון עקב היותי בוגרת תואר לא מן התחום הקרוב אני נאלצת להשלמות . השאלה הנשאלת האם באמת אפשר לשרוד את ההסבה וגם לעבוד במקביל ?הבנתי כי המערכת גדושה דיו וללא ספק מצריכה מוכנות ובשלות לעבור את המסלול. איך באמת אנשים מצליחים לעשות שאת ללא גב כלכלי מאחוריהם האם יש בכלל חיה כזו ? הייתי ביום הפתוח במכללה וראש החוג אמר כי המקצוע מוצף ובנוסף מי שרוצה מוצא עבודה , זה שוב פעם גרם לי לחשוב האם זהו הכיוון הנכון פשוט להיות מובטלת בגיל 35 עם 2 תארים בצורה עדינה יכול להיות מאכזב. גם ככה יש מספיק אנשים שרק מנסים להוריד לי מוראל ולשכנע אותי שלא ללכת האם באמת כה גרוע העולם הזה של עבודה סוציאלית ?אשמח לכל פיסת מידע
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית
שלום מאיה,
רוב הסטודנטים במסלול ההסבה עובדים במקביל. כמובן שלא ניתן לעבוד במשרה מלאה ויש להשקיע גם בלימודים, אך הדבר בהחלט אפשרי. לגבי בשלות ומוכנות לעבור את המסלול, אני מסכימה בהחלט. אלו לימודים לא פשוטים הדורשים מהסטודנטים מעבר להשקעה בשינון חומרי הלימוד גם הרבה מאוד מאמצי נפש לאורך הלימודים. אך אם התקבלת למסלול הלימודים, ככל הנראה הבוחנים אשר פגשו אותך מאמינים ביכולתך לעשות זאת.
לגבי עניין הגב הכלכלי, בהחלט יותר קשה למי שיש עליו לממן את לימודיו בעצמו, אני מאוד מקווה שתמצאי עבודה מספקת אשר תאפשר לך ללמוד ולהתקיים בכבוד.
אני מאוד לא מסכימה עם דבריו של ראש החוג. אמנם החיסרון של התחום הוא שיש קושי למצוא משרה מלאה, אך מציאת עבודה בתחום היא בהחלט דבר אפשרי. מה שלא אמר לכם ראש החוג הוא שהיום קשה למצוא עבודה בכל תחום (כמעט). השוק מאוד קשה ותחרותי וכולנו מפסידים מכך.
עולם העבודה הסוציאלית אינו עולם קל, חייבים לרצות להיות בו ולהיות בו מכל הלב. אין מתעשרים ממנו ואת זה חייבים לזכור. אך תמיד תהיה לך האפשרות, לעבוד בתחום הסיעוד, שם תמיד יש ויהיה ביקוש והשכר הוא הגבוה ביותר.
בנימה אישית, אם את לא בטוחה שזה מתאים לך או שזה המקצוע בשבילך, אולי כדאי לדחות את תחילת הלימודים ולמצוא עבודה כלשהי אשר תיתן לך זמן לחשוב על הדברים. זו בהחלט לא השקעה מבוטלת לחזור לספסל הלימודים ולעבודות סטודנטים וצריך לעשות את השיקולים של מה שאת מוכנה להשקיע כידי לעסוק במקצוע.
בברכה, שני
מ
מאיה
שני עוד מס' שאלות ברשותך
איך באמת יודעים האם זהו התחום הנכון ? את האמת שנה שעברה התקבלתי ולא מימשתי זכות והשנה שוב פעם אני חושבת שעלי לפעול , ההרשמה עוד מעט נסגרת ואני ממש בצומת דרכים כמו- כן ראש הבית הספר ציין שישנה הצפה במקצוע הנ"ל , האם זה באמת כך ? ומדוע טוענים שהעבודה הינה קשה , מתישה ושוחקת ? אני פוחדת להשבר רגשית וזה בעצם החסם היחידי שעליו אני נתקעת