אני בעלת תואר ראשון התקבלתי להסבה לעו"ס באונ' העברית למגמה הכללית אינטגרטיבית. השאיפה שלי היא לעסוק בטיפול פרטני ולכן כמובן היתה להתקבל למסלול של הטיפול הישיר, אולם הנסיון שרכשתי מועט מהדרישות במגמה זו.
השאלה שלי היא אם אני אלך למגמה אליה התקבלתי אני מוותרת על חלומי לגמרי?, או שכן יש דרכים בהם אפשר לעבוד בעבודה פרטנית גם אם המסלול אינו קליני.
אני ממש רוצה להתחיל את הלימודים שנה הבאה, אך מתלבטת אם בכל זאת שווה לי להמשיך להתנדב ולנסות את מזלי שוב בעוד שנה. השאלה האם ההבדל הוא אכן מהותי. וכמו כן, האם לימודי פסיכותרפיה מיועדים רק לעו"סים קליניים או לא.
תודה רבה, מיכל
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית
שלום מיכל,
בסופו של דבר העיסוק שלך ביום יום הוא שיקבע את מה שתעשי. למרות שלא תלמדי בדיוק את מה שהתואר מציע, את עדיין יכולה לעסוק בתחום. הרבה עובדים סוציאליים עושים זאת גם ללא הכשרה מדויקת. בסופו של דבר יש הרבה מאוד קווים מקבילים בים התחומים השונים.
אפשר לעבוד ברמה הפרטנית, וגם אפשר לקחת קורסים בעבודה פרטנית (בחלק ממוסדות הלימוד) גם במסלולים שאינם מיועדים לכך ב 100%. אבל אם את מרגישה שאת חייבת ללמוד את התחום המדויק כדי להרגיש את עושה מה שנכון לך אז אולי כדאי לחכות עוד שנה. זה מאוד סובייקטיבי.
לגבי פסיכותרפיה, הלימודים אינם מיועדים לעובדים סוציאליים שלמדו את מסלול הפרט בלבד.