אני בת 30, בעלת תואר שני בלימודי עבודה מאונ' ת"א. אני נמשכת לתחום מאז ומתמיד, מתנדבת באחת העמותות עם נוער בסיכון. היום אני נמצאת בצומת דרכים, ושוקלת ללמוד בתכנית ההסבה לתואר ראשון בעו"ס או לחילופין לתואר שני בייעוץ חינוכי.
מטרתי בעתיד היא לטפל באופן פרטני במסגרת עצמאית.
ממה שביררתי בכל מוסדות הלימוד, לימודי ההסבה לתואר ראשון בעו"ס אורכים כשנתיים במתכונת של 4 ימים מלאים (כולל הכשרה מעשית), ויצריכו גם תואר שני (כדי שאוכל לטפל פרטנית).
אשמח להכוונה בנוגע לשאלות הבאות: 1. במסגרת הלימודים אהיה חייבת לעבוד (בחצי משרה), אולם שילוב של עבודה עם לימודים במתכונת של 4 ימים נראה כמו משהו כמעט בלתי אפשרי... 2. מה הסיכויים להתקבל לתואר שני בעו"ס? 3. האם ניתן לטפל באופן פרטני עם תואר שני בעו"ס או שיש צורך להמשיך לפסיכותרפיה (3 שנים נוספות)? 3. מעניינת אותי מאוד התמחות של טיפול מיני. אשמח לקבל על זה מידע.
תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי הסבה לעבודה סוציאלית
שלום ליאת,
ראשית תחום הייעוץ החינוכי, לאור הרקע שלך, עדיף שירד מהפרק. הוא מצריך תעודת הוראה ולפחות שלוש שנות ניסיון בהוראה בפועל כדי להתקבל ללימודים. משם ועד לתפקיד בייעוץ הדרך יכולה להיות עוד ארוכה (תקנים וכד').
לגבי שאלותיך בעניין מסלול ההסבה: 1. אפשר בהחלט לעבוד במקביל ללימודי ההסבה לתואר ראשון. אך אם את חייבת לעבוד, אז מסלול ההשלמות לתואר שני אינו רלוונטי לך. כי הוא עמוס לפחות כמו תואר ראשון חמישה ימים מלאים וארוכים בשבוע לאורך 3 שנים. 2. עם הרקע שלך, יש לך סיכוי גבוה אך ראי מה כתבתי לך בתשובה מס' 1. העומס לא מאפשר עבודה. 3. אם רוצים לטפל באופן פרטני, עדיף ללמוד פסיכותרפיה, היא הרבה יותר מתאימה. בתארים השניים בעבודה סוציאלית יש ניסיון לבנות מסלולים קליניים. אבל עוד רחוקים מהבנייה של התחום הקליני. 4. אני יודעת שקיימת קליניקה בטיפול מיני בבר אילן. כדאי שתהיי בקשר עם היחידה ללימודי המשך בבר אילן.