התקבלתי ללימודי הסבה לתואר שני בעו"ס באוניברסיטה העברית (טיפול ישיר) ובאוניברסיטת חיפה. אני אשמח לשמוע קצת על ההבדלים העיקריים בין האוניברסיטאות, האם ניתן לעשות את לימודי השדה באזור המרכז? בהנחה שאני מעוניינת בעו"ס קלינית\טראומה, איזו אוניברסיטה נחשבת יותר בתחום הזה? מה מקנה לי ההתמחות בעו"ס קלינית, לעומת מגמות אחרות כגון טראומה, משפחה וילד, שיקום וכו', איך זה משפיע לאחר מכן, בעבודה בשטח? תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית
שלום טל,
מסלול לתואר שני בעבודה סוציאלית בחיפה- התמחויות: קלינית, טראומה, ילד ונער, שיקום ובריאות, ארגון ומנהל. המסלול הקרוב ביותר למסלול טיפול ישיר בעברית הוא המסלול הקליני. מסלול לתואר שני בעבודה סוציאלית בעברית- מכשיר את העובדת הסוציאלי לטיפול פסיכוסוציאלי. ועבודה גם עם יחידים וגם עם קבוצות בקהילה. כאשר הדגש הוא למעשה טיפולי, או לפחות מכוון לשם.
לגבי לימודי השדה, מכיוון שיש מדריך לחלק המעשי בלימודים, זה עלול להיות מורכב לקיים את לימודי השדה באזור המרכז, אך תשובות תוכלי לקבל רק מהמחלקה עצמה.
השוואות בין האוניברסיטאות, כמנהל פורום אינני יכולה לקיים. עם זאת, אשמח אם סטודנטים או בוגרים של התארים הללו ישתפו מניסיונם.
ההבדל בין המסלול הקליני לאחרים הוא הגישה הטיפולית הפרטנית. רוב הסטודנטים אשר בוחרים במסלול הזה בסופו של דבר עובדים או בתחום הפסיכותרפיה או בתחום הפסיכוסוציאלי. ובאופן כללי הוא מותאם יותר למי שמעוניין בעבודה אחד על אחד ולא עבודה עם קבוצות וקהילות. חשוב להדגיש כי התחום הקליני בעבודה סוציאלית הוא מושג חדש יחסית מהשנים האחרונות, והוא עדיין לא קבל עיצוב מוגמר וברור לגבי התוכן שלו.