היי שני והן חברי הפורום , רוצה להתייעץ הנני בפרשת דרכים ולא יודעת מה יותר נכון ופרקטי תמיד עניינה אותי פסיכולוגיה ובכלל נפש האדם מן החלק המחקרי יותר לאחר בדיקות מעמיקות אני לא בטוחה שיש בכוחי והן ביכולתי לעבור את המסלול עד לרשיון הנכסף, לפי חישוב שלי הנ"ל לוקח להערכה כ 10 שנים והעניין של פרקטיקה מאוד בעיתי , מאוד מעט מקומות והתור ארוך עד אין כץ. לעומת זאת ישנו את התואר של עבודה סוציאלית שבסיומו כבר ניתן להתחיל לעבוד וגם לקבל מקצוע מוכר כולל רישיון , ופה מתחילה בעצם הסוגיה מה לעשות ? אני בעיקרון מעוניינת בסופו של דבר ובעיקר להיות בחלק הטיפולי יותר , כלומר שיחות פרטניות , כל מיני מצבים לא פתולוגיה כמובן וכמו שאני מכירה חלק מן האנשים שהם עובדים סוציאלים קליניים הם ללא ספק מצליחים לשלב את הנושא מאוד לא רע בכל מיני תת התמחויות כמו יעוץ זוגי , משפחתי וכו' מה מנסיונך היית ממליצה תודה
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית וטיפול פרטני
שלום נירה,
בתואר בעבודה סוציאלית ישנם שני מסלולים עיקריים: מסלול קהילה ומסלול פרט. במסלול הפרט למעשה כלל ההתנסויות הן בעבודה פרטנית.
לאחר מכן בסיום התואר תוכלי לבחור להמשיך לאחד משני מסלולים: מסלול עבודה סוציאלית קלינית שמטרתה טיפול פרטני כעובדת סוציאלית או פסיכותרפיה שהוא למעשה תחום מתוך הפסיכולוגיה והוא עוסק בטיפול פסיכותרפי.
כאשר מראש קבעת שאת מעוניינת לעבוד בטיפול פרטני, חשוב שתדעי כי לימודי תואר שני הם הכרחיים לשם כך. לא משנה מהו המסלול שתבחרי בסופו של דבר העיקר שתאהבי את העיסוק בו.
תוכלי ללמוד גם קורסים בטיפול זוגי ומשפחתי למיניהם אם תרצי בכך, אך אל תוותרי על תואר שני.