קורסים להשלמה מתואר ראשון אחר - מסלול ההסבה לתואר שני
קורסים להשלמה מתואר ראשון אחר - מסלול ההסבה לתואר שני
אמיר
1 תגובות
שלום וברכה
אני מעוניין ללמוד במסלול ההסבה לתואר שני, וראיתי שמעבר לתואר ראשון והמלצות צריך בחלק ממוסדות הלימוד גם להשלים קורסים מסוימים. למדתי B.ed בהוראת לשון ותושב"ע. 1. איזה קורסים אצטרך להשלים? 2. היכן ניתן להשלים קורסים אלה לפני הלימודים? האם למשל ב'פתוחה' יש אפשרות כזו?
שאלה נוספת: ראיתי ששאלו כאן לגבי מקום עבודה/התנדבות עבור המלצה. אך לא הבנתי האם יש מקומות מסוימים (להבהרה: האם צריך עמותה או מקום שיש לו 'שם') שבהם ההמלצה טובה יותר או ההתנסות טובה יותר. בנוסף, האם זה קשור לתחום שבו ארצה להתמחות בתואר השני? למשל: אם אני מעוניין ללמוד במסלול הקליני, האם כדאי לי לעבוד בתחום אקוויוולנטי? לדוגמה, ליווי של אנשים עם מחלות פסיכיאטריות בבתיהם (במקביל לעו"סים בפועל) וכדומה, כפי שיש בכמה עמותות.
אשמח להתייחסותכם.
תודה רבה אמיר
ש
שני יונגר
לימודי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום אמיר,
להלן תשובותי בהתאם לסדר שאלותיך:
1. אלו קורסים יש להשלים תלוי אך ורק במוסד הלימודים עצמו. הכל תלוי אלו קורסים מלימודיך הקודמים יתקבלו כפטורים מקורסי חובה ואלו קורסים דורש מוסד הלימודים לעשות ללא קשר לתארים קודמים. 2. לא כדאי להשלים קורסים מראש. הדבר תלוי בסילבוס של הקורסים ולא כדאי להמר על קבלת הקורסים שנלמדו על-ידי מוסד הלימודים. 3. לגבי התנדבות בקהילה. נכתבו מספר דברים על התחום, גם על עניין ההתנסות המאפשרת הבנה של הגישה לתחום למי שלא בטוח אם התחום בשבילו או לא. מצד שני זה גם תמיד נראה טוב בראיון קבלה. כדאי מאוד להציג התנדבות בקהילה. בין היתר התנדבות במסגרת מלגות בתואר הראשון גם היא מתאימה כאן. 4. אם אתה מעוניין במסלול קליני, כדאי מאוד להציג עבודה אחד על אחד. לא חובה בתחום הפסיכיאטרי.