אני צריך להגיע לראיון קבוצתי בשבוע הבא ואני רוצה להיות ערוך אליו. אני קצת ביישן וקשה לי להתערב במשימה קבוצתית, אני פוחד לא להיות בולט ושיזהו את זה בתור אי התאמה. בררתי עם סטודנטים שעברו את הראיון, ונאמר לי שהיו שאלות כמו למה לדעתך אתה מתאים לחוג לעו"ס? אני מבקש טיפים מה כדאי לענות על השאלה, ואיך לא לצאת באור שלילי.
ד
דסה
ראיון קבוצתי לעו"ס
ערב טוב, אני אמורה לעבור ראיון קבוצתי לעו"ס, ואשמח אם תוכלו לשלוח לי טיפים והמלצות איך לעבור את הראיון בהצלחה ומה נכלל בכלל בתוך הדינמיקה הקבוצתית, תודה מראש
ש
שני יונגר
ראיון קבלה קבוצתי ללימודי עבודה סוציאלית
שלום עינב,
חשוב מאוד שתהיה אמיתי בכל מה שתענה. כדאי שתשב ותכתוב לעצמך ממש על דף את כל הסיבות בגללן אתה מעוניין להיות עו"ס. וגם כן את הסיבות בגללן אתה חושש, כמו היותך בישן.
בכל מקרה אם אחת הסיבות היא שלילית בעינך, חושב מאוד שתציג אותה באור חיובי, כך למשל אם אתה ביישן במצבי דינאמיקה קבוצתית חשוב שתציין זאת, כדי שלא יחשבו שפשוט אין לך מה לומר. גם ברגע שתאמר את הדברים יגלו אליך אמפתיה ולא ילחצו אותך. בנוסף, חשוב מאוד שתציין שלמרות שאתה ביישן אתה מתאים לתפקיד כי, לדוגמא: כאשר מדובר בעבודה אתה ממש לא ביישן ואפילו תחשוב על דוגמא מתאימה אם תחוש צורך בכך.
חשוב מאוד שתכתוב לעצמך את קורות החיים שלך על דף מסודר. אתה צריך ללמוד להראות שהם הובילו אותך לבחירה הזו. למשל בזכות מורה בבי"ס שהשפיע עליך או מישהו בצבא. לא משנה, העיקר שהדברים יראו כי חייך סללו עבורך את הדרך לתחום.