היי! אני מסיימת כרגע תואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללה האקדמית ת"א יפו, על ממוצע 86. כלימודי המשך חשבתי לעשות הסבה לעו"ס, עדיין מבררת בנוגע לתכנית השלמה לתואר ראשון ואז תואר שני, או ישר לימודי תואר שני (ראיתי שיש בעברית בירושלים). בכל אופן, אני לוקחת שנה הפסקה מהלימודים ומתכננת לעבוד ולהתנדב כדי לראות אם אני אוהבת את זה וכדי לצבור ניסיון בתחום. בגלל שאני מגיעה מתחום הפסיכולוגיה, אז אני פחות או יותר יודעת מה סוגי ההתנדבויות הנדרשים. איפה כדאי להתנדב/ לעבוד על מנת לנסות להתקבל לעו"ס? האם יש סוגי התנדבויות או מקומות ספציפיים שנחשבים יותר מאחרים? ושאלה אחרונה...האם יש הבדל בין עבודה בתחום או התנדבות?
תודה רבה! אפרת
ש
שני יונגר
התנדבות כמבחן להתאמה לעבודה סוציאלית
שלום אפרת,
אני חושבת שהתנדבות כמבחן להתאמה לעבודה סוציאלית הוא רעיון מצויין. לא משנה איפה תתנדבי, העיקר שתחווי מספיק בשביל להגיע למסקנה אמיתית אם התחום מתאים לך. בניגוד לפסיכולוגיה יש הרבה מאוד מעורבות של העובד הסוציאלי בכל הנוגע לאוכלוסייה בה הוא מטפל. התחום הרבה פחות סטרילי ומרוחק מפסיכולוגיה. ולכן ההתנדבות תתן לך מושג אם את מתאימה או לא לתחום. כי בהתנדבות נוגעים באנשים ורק שם יודעים אם מתאימים או לא.
לגבי ההבדלים בין עבודה בתחום או התנדבות, כמון שיש הבדלים, כי כמתנדבת תגעי בנקודה ספציפית בה יבקשו את עזרתך, אך את לא נכנסת לתהליך טיפולי מכל סוג שהוא. הרעיון הוא רק לראות אם את מסוגלת לגילוי אמפתיה ללא הזדהות עם האנשים איתם תעבדי כמתנדבת.
כמובן שאם קיים תחום שיותר מושך אותך, אז תתחילי משם.