שני, בוקר טוב. זומנתי לראיון להסבה בעברית. נאמר לי שכל השעתיים שבהן יערך הראיון, הן קבוצתיות. הראיון ביום ראשון הקרוב והלחץ גדול! אספר מעט על עצמי: יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה, ציונים גבוהים, עבדתי שנה וחצי עם נפגעי נפש ושם נחשפתי לעו"ס. תוכלי להסביר לי בבקשה במה להתמקד לקראת המיונים: 1.צריך לבוא עם רעיון מחקרי או ידע מחקרי מסוים? 2.לברר על תחומי מחקר? 3. מה כדאי לברר עם עצמי קודם? 4.יהיה גם ראיון אישי אחר כך? 5.כל עצה נוספת תתקבל בברכה : ) תודה רבה!!!
ש
שני יונגר
ראיון קבוצתי לעבודה סוציאלית
שלום יעל,
קודם כל המון המון בהצלחה. אני יודעת כמה החלק הזה מפחיד ומרגש. את נשמע לי כמו המועמדת המושלמת למסלול הזה, ולכן בסופו של דבר מה שהכי חשוב הוא שתהיי את עצמך. הראיונות ברוב המקרים הם קבוצתיים בלבד בהם גם נשאלים על קורות החיים, כלומר מה לאורך חייך הביא אותך ללמוד בסופו של דבר להיות עו"ס. יש סימולציות שונות שחלקן נעשות בכתב וחלקן יכולות להיות ממש סימולציות אמיתיות. לרוב יש דיון בנוגע לסוגיותל שעולות כי רוצים לראות ולשמוע אותך את דעתך ואת האופן שבו את מתייחסת לדברים.
חשוב מאוד שתחשבי על הסיבות בגללן את רוצה להיות עו"ס ותדעי לספר עליהן, אם יש אדם או מקרה בחייך הביא אותך להבנה הזו עוד יותר טוב. חשוב שתדעי לספר על הניסיון שלך בתחום בריאות הנפש ועל ההשפעה שלו.
אין שום צורך לדון בענייני מחקר, לא רלוונטי בכלל. לימודי עו"ס בניגוד להרבה תחומים אחרים דנים בתכלס ובמה שקורה באמת בשטח. מחקר יש והוא כמובן חשוב, אבל הוא לא המהות של להיות עו"ס.
בהצלחה, ספרי לנו אם התקבלת ואיך הלך.
בברכה, שני
י
יעל
שני- תודה!
תודה על ההסבר המפורט והעידוד! אני אעדכן בהמשך : )