שלום , ברצוני להבין , מיהו עובד סוציאלי קליני? האם המסלול באוניברסיטה העיברית לתואר שני בהתמחות של בריאות הנפש מאפשר לי להגדיר את עצמי כעובד סוציאלי קליני? האם המסלול לפרט, הילד והמשפחה באוניברסיטת אריאל מאפשר לי להגדיר את עצמי בעוס קליני?
האם יש איזה אישור מיוחד שניתן לי במידה ואני עובד סוציאלי קליני? מה מבחין בינו לבין עובד סוציאלי בהתמחות בבריאות הנפש או בהתמחות ילד ונוער...נשמע שכולם טיפוליים, לא ברורה לי ההבחנה
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית מסלול קליני
שלום,
זה בדיוק העניין. אין ממש הגדרה מדוייקת לעובד סוציאלי קליני. בדרך כלל מדובר במי שרוב ההתמחויות שלו בתואר הן בתחום הטיפול בפרט. יש אמנם תואר שני הקרוי עו"ס קלינית (למשל באוניברסיטת חיפה).
בסופו של דבר רבים מאלו הבוחרים המסלול הזה מעוניינים לעשות הסבה לתחום של פסיכותרפיה ולכן צריכים כמה שיותר קליניקות בתואר (בשביל פטורים).
אין אישור מיוחד שאתה עובד סוציאלי קליני, אלא שם תעודת הגמר שלך היא עו"ס קליני.
ההבדלים בהתמחויות הם משמעותיים יותר ממה שנדמה כי יש המון סוגי עובדים סוציאליים כאשר מסתכלים על השטח. והרעיון הוא לפחות הכיוון הכללי שבו עוסקים לאחר הלימודים. אם יש התמחות בתחום המשפחה, אז לשם מכוונים גם בתעסוקה לאחר התואר ואם בתחום בריאות הנפש אז לתחום הזה וכו'.
ההתמקצעות פה היא חשובה מאוד ומבינים את זה בעיקר בעבודה המעשית.