היי שני, יש לי תואר ראשון דו-חוגי בפסיכולוגיה וכלכלה מאוני' בן גוריון ואני מעוניינת להמשיך למסלול טיפולי-קליני שאינו כולל את מסלול המתא"ם- הבנתי שעליי לעשות שנת השלמה לעבודה סוציאלית על מנת שאוכל ללמוד תואר שני, 1. האם יש הבדל בין עבודה סוציאלית לעבודה סוציאלית קלינית? 2. האם יש מסלולי השלמה בכל האוניברסיטאות /מכללות והאם יש כאלו העדיפות על האחרות? 3. האם בתום שנת ההשלמה ניתן להמשיך לתואר שני במוסד אקדמי אחר? 4. האם יש גמישות בתנאי הקבלה? הממוצע שלי מאוד גבוה בפסיכו' ולא משהו בכלכלה והמצטבר יוצא מתחת ל-85.. האם מקבלים לעיתים קרובות על סמך ציונים בקורסים הרלוונטים ולא על סמך ממוצע תואר? 5. האם עדיף במקרה הזה להירשם למס' מוסדות במקביל כדי להגדיל את סיכויי הקבלה? 6. באופו כללי אשמח שתמקדי אותי במה עליי לעשות כעת, כי זמני סיום ההרשמה קרבים...
סליחה על הפגזת השאלות:) מירב
ש
שני יונגר
תנאי קבלה למסלול הסבה
שלום מירב,
להלן תשובותי לפי סדר שאלותיך: 1. יש מסלול הקרוי קליני רק באוניברסיטת חיפה, אך בעיקרון בכל תואר בעו"ס יש מסלול הקורי פרטני שבו יש התמקדות בעבודה אחד על אחד או קיליניקה. 2. יש מסלולי השלמה בכל האוניברסיטאות ובמכללת אשקלון ומכללת צפת. יש הבדל אחד בין האפשרויות למסלולי הלימוד והוא שבמכללות יש לימודי הסבה לתואר ראשון בעו"ס ואילו באוניברסיטאות יש גם מסלולים להשלמה לתואר שני בעו"ס. 3. ההשלמה או ההסבה אורכת בדרךכלל שנתיים, אשמח לשמוע על איזה מסלול מדובר. 4. אולי למכללות יהיה לך קל יותר להתקבל, אבל באוניברסיטאות יש פחות גמישות. 5. תמיד כדאי להירשם לשני מקומות כדי להגדיל סיכויי קבלה, במיוחד כי חלק מתנאי הקבלה כוללים גם ראיון קבלה. 6. קודם כל את צריכה להחליט איפה את רוצה ללמוד ולבדוק אם את עומדת בתנא יהקבלה הבסיסיים. בכל מדור רישום של כל מוסד לימוידם ידעו לומר לך אם את מועמדת מתאימה או לא.
אשמח לענות על שאלות נוספות אם יהיו לך.
בברכה, שני
מ
מירב
השלמה עבודה סוציאלית
היי שני תודה רבה על המענה המפורט! האמת אני קצת מבולבלת, המטרה שלי היא ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית (קלינית) ויש לי ביד תואר ראשון בחוג אחר (פסיכולוגיה), ז"א שאני צריכה לעשות השלמה לתואר ראשון על מנת שאוכל ללמוד תואר שני, לא? הבנתי שזה בד"כ אורך שנה ולא שנתיים.. לפי מיטב הבנתי חסרים לי מס' קורסים בודדים לשם כך...