הי, אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה. אני רוצה לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. האם הסבה לתואר שני היא נותנת גם תואר ראשון וגם תואר שני בעבודה סוציאלית. בנוסף במידה ואני משלימה לתואר ראשון כמה שנים זה? ואז השלמה לתואר שני זה כרגיל שנתיים? כי לפי מה שאני מבינה השלמה תואר ראשון שנתיים + תואר שני שנתיים =4 והשלמה ישירה לתואר שני יוצא סה"כ 3 שנים. אודה לתשובתך.
ש
שני יונגר
מסלולים בלימודי הסבת אקדמיים לעבודה סוציאלית
שלום אביה,
יש שני מסלולים בלימודי הסבת אקדמיים לעבודה סוציאלית: הסבה לתואר ראשון והשלמה לתואר שני.
לימודי ההסבה לתואר ראשון אורכים כשנתיים ומתקיימים במכללות ובאוניברסיטאות. לימודי ההשלמה לתואר שני אורכים כשלוש שנים ומתקיימים באוניברסיטאות בלבד. השלמה לתואר שני אינה נותנת שני תארים אלא תואר שני בלבד כאשר יש שנת השלמה של החוסרים מהתואר הראשון בשנה הראשונה.
אם תבחרי או תתקבלי רק למסלול ההסבה לתואר ראשון אז בהחלט יקח לך בסה"כ 4 שנים לסיים תואר ראשון ושני, אך בסופו של דבר תהיי עם אותה התוצאה ביד במסלול הרבה פחות עמוס.
ההשלמה לתואר השני בעבודה סוציאלית מאוד מאוד עמוס בדומה ללימודי תואר ראשון לאורך 3 שנים. מראש גם נאמר יכ לא ניתן לעבוד באותה התקופה כי העומס גדול מאוד. וזה ההבדל בינו לבין מסלול ההסבה לתואר ראשון שמאפשר לעבודה חלקית במקביל וכמובן שניתן לעבוד במקביל לתואר השני, כי כחלק מתנאי הקבלה יש להיות עו"ס עם ניסיון.
בברכה, שני
א
אביה
השלמה לתואר שני במכללת אשקלון
התקשר אלי נציג ואמר שיש מסלול מיוחד של השלמה לתואר שני במכללת אשקלון. האם זה שגוי ?
ש
שני יונגר
לימודי הסבה במכללת אשקלון
שלום אביה,
לא ידוע ל על מסלול כזה, ייתכן וזו טעות של איש המכירות. המסלול שקיים במכלה הוא השלמה לתואר ראשון בלבד. כך גם מפורסם באתר המכללה, אולי כדאי תחזור אליהם ותבקש את החומרים הרלוונטיים כדי להיות בטוח. נשמח לשמוע אם יש חדש כדי לעדכן מתעניינים.