היי . בן 31 , עד עכשיו עסקתי בעולם המחשבים מה שלא הצריך ממני בגרות טובה\פסיכומטרי או תואר . נמאס לי :) התפטרתי וחזרתי שלשום מטיול ארוך . חשבתי עוד לפניו על התחום הזה של עו"ס , גם התנדבתי בעבר בהוסטל לפגועי נפש.
השאלה שלי היא מה אני עושה במצבי כרגע ? מבחינת גיל , חוסר השכלה (חצי תעודת בגרות) וחוסר מסגרת לימודית שנים ! (מהתיכון בעצם אפשר להגיד..)
הבנתי משיחות עם אנשים שונים שאולי מכללת ספיר בנגב או תל חי צפון יכולות אולי אולי אולי לקבל אותי .
אפשר עוד מידע ? האם אצטרך מכינה ? ואם כן האם מקוצרת עקב גילי ? :) האם אצטרך פסיכומטרי ואם כן כמה ?
נ.ב יש לי קשב וריכוז , אובחנתי האמתי לא מזמן במכון . האם זה יכול לעזור לקבלה ?
תודה לכולם !!! פסח כשר\לא הכי כשר, לכולנו !
ש
שני יונגר
לימודי עו"ס לבני 30+
שלום יניר,
מצבך לא כל כך גרוע, אז יש כמה דברים שאתה צריך ויכול לעשות ואתה בדרך לתואר ראשון.
ראשית, אינך חייב תעודת בגרות כדי להתחיל ללמוד, אלא רק תעודת גמר של 12 שנות לימוד. שנית, עליך לעבור מכינה לבני 30+ בכל אחת מהמכללות בהן יש לימודי עו"ס. יש מכללות שבהן תנאי הקבלה נוחים יותר ולשם כדאי ללכת, זה לא אומר שהתואר לא איכותי. המכינה לבני 30+ קצרה מאוד ובדרך כלל מתקיימת במהלך חודש ינואר-פברואר (סה"כ בין חודש וחצי לשלושה חודשים לכל היותר) לקראת הרישום ללימודים לשנה הבאה. אך ייתכן ויש מועדים נוספים, מה שבטוח, אם אתה רוצה להתחיל ללמוד כבר השנה, אז מהר מהר ליצור קשר עם איזו מכללה שמתאימה לך.
לצערי מפסיכומטרי לא תוכל להיפטר, אז קח זאת בחשבון, אבל זה בא יחד עם המכינה, אתה תהיה בסדר.
לגבי אבחונים, כאן יש עניין שכדאי להיות מודעים אליו. מוסדות הלימוד האקדמיים מקבלים רק אבחונים שהם הפנו אליהם במכונים שהם עובדים איתם. אולי לפסיכומטרי יקבלו את האבחון שלך, אך ייתכן שידרשו אבחון נוסף גם כן. לכן, אני מציעה שתנסה את מזלך בבחינה עוד לפני כל האבחונים וכאשר תתחיל ללמוד את התואר הראשון עשה את האבחונים הרלוונטיים לתואר כדי לקבל הארכת זמן או כל הקלה אחרת בלימודים.